Annonce:
Annonce:

Heldet med Kevin: Romain gik op i røg

Franskmandens Ferrari-motor stod af i kvalifikationens første sekunder, mens Kevin Magnussen starter søndagens grandprix i Canada som 11’er

Annonce:
Følg Formel 1

MONTRÉAL (Ekstra Bladet): Hvis det ikke var for uheld, ville jeg slet ikke have noget held, lyder en gammel amerikansk blues-klassiker.

Hvis Romain Grosjean har ondt af sig selv, når han går til ro efter kvalifikationen til Canadas Grand Prix er der ikke noget at sige til det.

Haas’ store opgradering virkede under træning og i særdeleshed i franskmandens side af garagen, hvor han viste, at det amerikanske team kunne køre med om at være hurtigst efter de tre tophold.

Men den 32-årige franskmand fik slet ikke chancen for at vise, hvad han duede til, da det blev alvor.

Igen var han forfulgt af uheld.

I slutningen af tredje træning havde han motorproblemer, og de blev ikke løst. Bedst som der var grønt lys til kvalifikation, og han rullede ud af Haas-garagen, gik Ferrari-motoren op i røg.

Annonce:

Vel at mærke den opgraderede version, som blev introduceret i Monaco for to uger siden. Det koster højst sandsynligt en motorstraf senere på året.

doc70i9gndh93a1e4kbe91x.jpg 

Kevin Magnussen starter løbet som 11’er - to tiendedele af et sekund fra top ti og et halvt sekund fra Renault-duoen som ‘best of the rest’.

Danskeren har hele weekenden kæmpet med at få hypersoft-dækket til at fungere. Det så noget bedre ud under tidtagningen, om end han næppe nåede sit topniveau.

- Jeg tror ikke, det er et skidt sted at starte løbet, konstaterede Kevin Magnussens løbsingeniør over radioen efter exitten.

- Det har du nok ret i, min ven, svarede danskeren.

Circuit Gilles Villeneuve er en af de baner, hvor kvalifikationen betyder mindst sammenlignet med ikke kun Monaco, hvor der lige har været kørt, men helt generelt.

Her er det rent faktisk muligt at overhale.

Hvilket Jenson Button demonstrede til perfektion i 2011, da han for McLaren vandt i Canada efter undervejs at have ligget sidst.

Annonce:

Lige den sejr var episk og under svære vejrbetingelser, men selv på en solbeskinnet søndag er det muligt at avancere ind i pointene, hvis farten er der i løbstrim.  

Og som 11’er har Kevin Magnussen frit dækvalg.

Kun Mercedes og Ferrari var i stand til at køre sig i top ti på ultrasoft-dæk og starter derfor løbet på dem. De øvrige lægger ud på hypersoft-dækket, og det holder næppe længe, så der vil være flere strategier i spil.

Sebastian Vettel kørte hurtigste tid nogensinde på Circuit Gilles Villeneuve og starter på pole med Valtteri Bottas, Max Verstappen og Lewis Hamilton efter sig.

doc70igkwb8vdkrk3ab91v.jpg 

Ferrari-stjerne afpresset i sex-sag: Nu tager han konsekvensen

F1-fænomen stram i betrækket: - Jeg nikker snart nogen en skalle

Skuffelse midt i Haas-optur: Fronten smadret af murmeldyr

Ferrari-teamkammeraten Kimi Räikkönen lavede en fejl på sidste omgang og må nøjes med femte startposition.

Tidtagningens store skuffelse var McLaren. Udstyret med samme nye Renault-motor som fabriksholdet og Red Bull sluttede Fernando Alonso og Stoffel Vandoorne med 0,009 sekunder mellem sig - på 14. og 15. pladsen.

Med Brendon Hartley foran i Toro Rosso-Hondaen.

Av!

Haas-boss: Vi ser den rigtige Kevin nu 

Renaults boss overbevist: Christian klar til F1 i 2021

Så starter silly season: Sådan ser F1-feltet ud i næste sæson

F1 Live resultater 2018

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: