Helt grotesk! Plastikpose spolerer Formel 1-debut

Williams-køren Sergey Sirotkin mener, at det var en plastik-pose, der var årsagen til, at han måtte udgå tidligt af årets første Formel 1-løb i Australien

Williams-køren Sergey Sirotkin mener, at det var en plastik-pose, der var årsagen til, at han måtte udgå tidligt af årets første Formel 1-løb i Australien. Foto: All Over Press/AP
Williams-køren Sergey Sirotkin mener, at det var en plastik-pose, der var årsagen til, at han måtte udgå tidligt af årets første Formel 1-løb i Australien. Foto: All Over Press/AP

Den russiske racerkøre Sergey Sirotkin nåede kun fem omgange i sin F1-debut, før han kørte af banen ved sving 13, fordi hans bremser svigtede.

Ifølge ham selv blev skraldet suget ind i bremsekanalen, hvilket forårsagede at bremserne ikke længere virkede, og betød at han måtte udgå efter bare fem runder på banen.

- Jeg kan ikke tro, at det her skete: det var en plastikpose, der røg ind i højre baghjul, siger han til autosport.

Kvalificeret bud
Og det er ikke et vildt gæt russeren kommer med, for holdet fandt resterne af plasticposen i bilens karrosseri.

- Der var en stor pose. En stor sandwichpose, forklarer Sirotkin.

Den løsslupne pose fik stor betydning for hans debut på et tidspunkt, hvor han knap nok var kommet i gang med løbet.

- Det skete i omgang tre eller fire, og betød at bremserne blev meget overophedet. Det forårsagede massive temperaturstigninger og ødelagde alle bremserne.

Williams tekniske chef, Paddy Lowe, ville ikke bekræfte, at en pose var synderen, men indrømmede den var højt på listen over mistænkte.

- Det er en teori i øjeblikket, men den er ikke helt bevist. Vi skal foretage nogle yderligere undersøgelser, men vi har rester af, hvad der ligner en smeltet plastpose.

Flød flere steder
Sergey Sirotkins kollega Lance Stroll bakker dog historien op, da han har fortalt teamet, at han så nogle plasticposer flyde rundt ved sving et meget tidligt i løbet.

Williams-teamet vil undersøge situationen nærmere, men allerede nu tegner det til at en plasticpose var synderen, bekræfter Paddy Lowe.

- Vi går beviserne igennem og analyserer dem, men brikkerne synes at passe meget godt med, at der opstod en blokering af bremse-kanalen bagerst i højre side.

Se også: Landsholdet fejrede sejr med bytur - her er Hareides kommentar

Se også: Ny farce under opsejling: Behandling af Spellerberg-sag er ugyldig
 

Se også: Million-regn i ny turnering: Danmark har allerede scoret kæmpe gevinst

Gense Kevins superstart sammen med Kiesa:

 

14 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere