Her er de store spørgsmål før Kevins Kina-weekend

Den danske Renault-kører jagter sæsonens første point, når der i weekenden køres Formel 1 i den kinesiske storby Shanghai

Point til Kevin? (Foto: Jan Sommer)
Point til Kevin? (Foto: Jan Sommer)

SHANGHAI (Ekstra Bladet):  Sæsonens tredje Formel 1 Grand Prix står for døren i weekenden, når F1-feltet rammer Shanghai International Circuit i Kina.

Kevin Magnussen og co. er ankommet til Asien og skal nu bruge de næste par dage til at gøre deres bil så klar som mulig, så de er i allerbedste forfatning søndag morgen dansk tid, når løbet sættes i gang.

Mercedes er indtil videre fortsat, hvor de slap i sidste sæson, og spændingen i toppen kan snart være forduftet, hvis ikke især Ferrari tager det sidste skridt op snarest.

Margrethe Vestager kan blande sig i Formel 1 (Foto: AP) Formel 1 Den er go' nok: Vestager kan gå i krig mod Formel 1

Men hvad med i bagenden af feltet, hvor økonomisk udfordrede Sauber kun er i live takket være en økonomisk indsprøjtning op til denne weekends ræs.

Og hvad med Kevin Magnussen og Jolyon Palmer hos Renault. Bliver dette endelig weekenden, hvor de sikrer point til den gule racer?

Spørgsmål er der nok af, Ekstra Bladet lister her de fem spørgsmål, der kommer svar på i det kinesiske Grand Prix.

Alonso brænder efter at komme i gang i gen efter sit voldsomme crash (Foto: Jan Sommer)
Alonso brænder efter at komme i gang i gen efter sit voldsomme crash (Foto: Jan Sommer)

1 Vender Alonso tilbage?

McLaren-Honda fik et overraskende nej fra løbslægen til at køre i Bahrain, så reserven Stoffel Vandoorne måtte hasteindkaldes (for så at score teamets første point). Den spanske verdensstjerne indleder grandprixet i Kina med endnu en række test, der skal vise, hvorvidt han er kommet sig fuldstændigt over sin meget voldsomme ulykke i Australien.

I weekenden lagde han billeder på sociale medier af sig selv i gang med hård fysisk træning. Teamet føler sig overbevist om, at han bliver klarmeldt i dag. Alligevel er Stoffel Vandoorne med i Kina, og der holdes en dør på klem for, at spanieren misser endnu et grandprix.

(Foto: Jan Sommer)
(Foto: Jan Sommer)

2 Kommer Sauber til start?

Svaret er formentlig ja, men når det har relevans at stille spørgsmålet, siger det en del om, hvor alvorlig situationen er hos schweizerne. Teamet har økonomiske problemer og er bagud med lønbetalingerne.

Forskud på sponsorbetalinger fra Marcus Ericssons svenske bagland og Felipe Nasrs brasilianske skulle redde teamet lige nu og her.

På den længere bane skulle Fiat være interesseret i at overtage teamet som en slags B-hold for Ferrari, men brandet som Alfa Romeo.

Kevin Magnussen håber på point i denne weekend, selvom banen i Shanghai ikke ligger super til bilens kompetencer p.t (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen håber på point i denne weekend, selvom banen i Shanghai ikke ligger super til bilens kompetencer p.t (Foto: Jan Sommer)

3 Får Renault endelig point?

- Jeg vil rigtig gerne have de første point på tavlen. Giv mig et normalt løb uden punktering eller straf, og så tror jeg, at det lader sig gøre.

Sådan siger Kevin Magnussen før Kinas Grand Prix, vel vidende at Shanghai International Circuit langtfra er en livret for Renault-motoren.

På kalenderens længste langside, 1,2 kilometer, vil Kevin Magnussen og Jolyon Palmer igen mærke, hvor meget hurtigere selv miniputten Manor er i lige linje - fordi den er drevet af hestekræfter fra Mercedes.

Og lige tommel op til fransk humor. Renault skriver i sin løbsoptakt: Kevin har siden Bahrain fokuseret på sin træning hjemme i Danmark, ligesom han har spillet 'genkend trafiklyset' .

Kimi Räikkönen var på podiet i Bahrain. Kan han tage skridtet op på det øverste i weekenden? (Foto: AP)
Kimi Räikkönen var på podiet i Bahrain. Kan han tage skridtet op på det øverste i weekenden? (Foto: AP)

4 Melder Ferrari sig ind i VM-kampen?

Italienerne har set hurtige ud lige siden testene før sæsonen, og Sebastian Vettel kunne med en anden strategi have vundet i Melbourne.

Nico Rosberg og Mercedes har imidlertid taget en klar føring i VM-stillingen.

For de første løb har budt på tekniske udfordringer for Ferrari. Kimi Räikkönen udgik i Australien med turbo, mens Sebastian Vettels racer gik op i røg på grund af en elektronisk fejl under paradeomgangen i Bahrain.


Rosberg har snuppet sejren i de to første F1-løb (Foto: AP)
Rosberg har snuppet sejren i de to første F1-løb (Foto: AP)

5 Får vi en spændende kvalifikation?

Magtkampen mellem kørere og holdene på den ene side og Formel 1' s überboss, Bernie Ecclestone, samt det internationale motorsportsforbund FIA's præsident, Jean Todt, på den anden faldt ud til holdenes fordel for nu.

Efter to mislykkede forsøg med et nyt knocksystem - der viste sig gabende kedsommeligt, når det gjaldt - vender man tilbage til samme type kvalifikation som de senere år.

Hvilket også er den variant, de fleste Formel 1-fans foretrækker.

15 kommentarer
Vis kommentarer