Her er Kevins plan B

Beslutter Jenson Button sig alligevel for at blive hos McLaren, kan der stadig åbne sig muligheder hos Lotus eller Force India for den danske Formel 1-kører

Romain Grosjean har kurs mod Haas F1, og hans skifte kan starte en mindre kørerrokade. (Foto: Jan Sommer)
Romain Grosjean har kurs mod Haas F1, og hans skifte kan starte en mindre kørerrokade. (Foto: Jan Sommer)

Formel 1's silly season løber nogle gange lige så stærkt, som en racerbil kører.

Den amerikanske Formel 1-mulighed fordufter for Kevin Magnussen, når Romain Grosjean offentliggør sit skifte til nystartede Haas F1. Som Ekstra Bladet skrev søndag er franskmandens aftale på plads og hans beslutning truffet.

Til gengæld blev danskerens hedeste drøm - comeback hos McLaren - lige pludselig varm igen, da en række prominente britiske aviser mandag lancerede historien om, at Jenson Button frivilligt indstiller karrieren efter 16 sæsoner i Formel 1.

Skulle historien vise sig at være en and eller vælger McLaren-ledelsen at forfremme Stoffel Vandoorne i stedet for Kevin Magnussen, bliver plan B sat i værk.

Jenson Button har mistet tålmodigheden med Honda-motoren og takker nej til endnu et år bag rattet. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 21. sep. 2015 - kl. 11:45 Britiske aviser: Button stopper Formel 1-karrieren

Om end chancerne ikke er fantastiske, kan der nemlig åbne sig pladser andre steder på gridden til Kevin Magnussen, hvis McLaren ikke udnytter deres option på danskeren.

Romain Grosjeans exit fra teamet i Enstone åbner en plads på det økonomisk trængte team, som i de forgangne måneder har været ude og sondere terrænet for kørere.

McLaren-talentet Stoffel Vandoorne ligger også på lur, hvis der bliver en plads ledig på teamet. (Foto: LAT/McLaren)
McLaren-talentet Stoffel Vandoorne ligger også på lur, hvis der bliver en plads ledig på teamet. (Foto: LAT/McLaren)

Rokader i gang
Da Kevin Magnussen i slutningen af august fortalte, at flere Formel 1-teams havde henvendt sig, var Lotus ifølge Ekstra Bladets oplysninger et af dem. Den danske tredjekører er ikke blandt topkandidaterne og skal i stedet håbe på, at Grosjeans skifte kan udløse en mindre kørerrokade.

Pastor Maldonado og hans kvarte milliard i venezuelanske oliekroner blev i nattens mulm og mørke bekræftet til endnu en sæson hos Lotus. På et tidspunkt hvor der ikke var journalister i nærheden til at stille spørgsmål ved den beslutning.

Se også: Klar til nye crash: Endnu en F1-kører bekræftet

Det efterlader ét sæde, når Grosjean er væk. Franskmandens endelige underskrift er tilsyneladende ikke sat endnu, men det bliver den, også selv om Renault som forventet overtager Lotus-teamet.

Et kommende Renault-fabriksteam går svære sæsoner i møde, så 29-årige Grosjean har i stedet valgt et amerikansk eventyr med mulighed for forfremmelse til motorpartneren Ferrari i 2017.

Mange navne og flere af dem med fransk pas bliver nævnt som potentielle kandidater ved siden af Pastor Maldonado med Kevin Magnussens blandt dem.

Kevin Magnussen har kun været i aktion på racerbanen i år som afløser, da Fernando Alonso kørte galt under test. Næste sæson skal han tilbage bag rattet. (Foto: LAT/McLaren)
Kevin Magnussen har kun været i aktion på racerbanen i år som afløser, da Fernando Alonso kørte galt under test. Næste sæson skal han tilbage bag rattet. (Foto: LAT/McLaren)

Dør på klem
Favoritterne er franske Jean-Eric Vergne eller Sergio Perez. Mexicaneren havde stillet offentliggørelsen af sin forlængede aftale med Force India i udsigt senest i Singapore. Den kom ikke, fordi Perez holdt døren på klem til snakke med Renault.

Kikser pladsen hos McLaren, skal Kevin Magnussen håbe, at Sergio Perez skifter, for danskeren har bedre chancer for at komme ind hos inderne end hos Renault, som allerhelst vil have et fransk islæt.

En plads hos miniputten Manor, som formentlig ender med at blive talenthold for Mercedes til næste år, har aldrig været inde i billedet for Kevin Magnussen.

Går både plan A og plan B i vasken er plan C at køre ræs i en anden serie end Formel 1 for et hold, der kan køre med om sejren - for eksempel Indy Car eller sportsvogne i World Endurance Championship (WEC).

Se også: Afsløring: Haas fylder holdet uden Kevin

18 kommentarer
Vis kommentarer