Her er Kevins råd til sjældent dansk F1-håb

Kevin Magnussen er i gavehjørnet og giver råd til Renaults nye, mulige Formel 1-stjerneskud fra Danmark, 15-årige Christian Lundgaard

Måske er 15-årige Christian Lundgaard den næste dansker i Formel 1. Nu giver Kevin Magnussen ham et par råd med på vejen. Foto: James Moy Photography Ltd.
Måske er 15-årige Christian Lundgaard den næste dansker i Formel 1. Nu giver Kevin Magnussen ham et par råd med på vejen. Foto: James Moy Photography Ltd.

De fleste 15-årige sidder måske og læser op på Phytagoras' læresætninger eller romantikkens slumrende ånd i stenen, inden det går løs til afgangseksaminerne.

Men for 15-årige Christian Lundgaard forholder det sig lidt anderledes. Meget, faktisk. For han blev for få uger siden indlemmet i Formel 1-teamet Renaults talentprogram. Og drømmen er på sigt Formel 1. Intet mindre. 

Danskere i Formel 1-teams talentprogrammer er en sjældenhed, og kun Kevin Magnussen har fuldendt rejsen.

Recepten til succes er lige så simpel som svær. Men Kevin deler gerne ud af sine råd til den unge landsmand.

- Han skal levere på banen og vinde hver serie, han kører, konstaterer Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

- Så skal han træne ordentligt, skabte gode kontakter på teamet og involvere sig, lyder rådet fra den danske Formel 1-stjerne til det unge talent.

Hårdt arbejde venter
For Kevin Magnussen grundlagde topplaceringer i Formel Renault 2.0 samt tysk og britisk Formel 3 vejen til Formel 1. Den samlede sejr i Formel Renault 3.5 i 2013 blev adgangsbilletten.

Første store skridt mod en karriere i Formel 1 er taget med Renault-kontrakten, men som Kevin Magnussen understreger, er dette stykke papir kun en spæd start.

- Det er rigtig vigtigt at være tilknyttet et Formel 1-team så tidligt. Men det er først nu, det hårde arbejde rigtig starter. Nu det bliver svært. Nu har han ligesom fået en åben dør, men at komme igennem den dør bliver det rigtig hårde arbejde, siger han.

Sønnen af den tidligere europamester Henrik Lundgaard kender Kevin Magnussen ikke indgående.

- Jeg har mødt ham nogle gange, fordi min lillebror Marcus også har kørt gokart. Ikke direkte mod ham, men har været på banerne. Og så kender jeg selvfølgelig også hans far.

- Jeg har aldrig set ham køre biler. Jeg tror, jeg har set ham køre gokart, men jeg kan ikke huske det. Folk siger, at han er god, konstaterer den danske Haas-kører.

Læs hele historien om unge Lundgaards F1-rejse her:
Christian Lundgaard har taget første spæde skridt mod en karriere i Formel 1 med optagelsen i Renaults talentprogram. Foto: James Moy Sport og Spil Den nye Kevin? Renault lægger femårs plan for dansk F1-talent

Se Magnussens gode start i Bahrain her:

Se også: 17-årig racerkører mister begge ben: Nu taler han for første gang

Se også: Kritiseret af Kevin: Formel 1 klar med markant ændring

Se også: Mens 'Schumi' kæmper efter ulykke: Konen misser kæmpe erstatning

Se også: Tidligere verdensmester langer ud efter Alonsos rivaler: 'De kommer med undskyldninger'

18 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere