Her er Qatars vilde Formel 1-plan

Ørkenstaten har gennem de seneste år sikret sig talrige enorme sportsbegivenheder, og nu ligner et storslået Formel 1-projekt næste skud på stammen

Mellemøsten vil fra og med 2016 muligvis byde på endnu et Formel 1-grandprix. Qatar forsøger således at lægge billet ind. Her ses et billede fra sidste sæsons løb i Bahrain. (Foto: Jan Sommer)
Mellemøsten vil fra og med 2016 muligvis byde på endnu et Formel 1-grandprix. Qatar forsøger således at lægge billet ind. Her ses et billede fra sidste sæsons løb i Bahrain. (Foto: Jan Sommer)

Vil man følge store sportsbegivenheder, er Qatar ikke den dummeste destination at sigte mod.

Ørkenstaten har i de seneste år sikret sig æren af at afholde flere verdensmesterskaber inden for både fodbold, håndbold, atletik, cykling og svømning. Men erobringen af de store sportslige trækplastre stopper tilsyneladende ikke her.

Ifølge Autosport  er Qatar således godt i færd med at sikre sig en plads i Formel 1-kalenderen, hvor den olierige nation ønsker at gøre sit indtog i 2016. Det anerkendte medie skriver, at der er givet grønt lys til, at planerne om afholdelsen af et grandprix i byen Lusail kan iværksættes.

Swimmingpool eller havbad? Landsholdet har mulighed for begge dele på Hilton Håndbold Lækker badeferie: Så luksuriøst bor VM-stjernerne
Der vil angiveligt blive tale om et gadeløb i byen, som også har æren af at være vært for VM-finalen i fodbold, når dette skal spilles i 2022. Og længe inden da går det på samme breddegrader også løs med verdensmesterskaberne i herrehåndbold, som tager sin begyndelse i denne uge.

Byen Lusail har i forvejen en racerbane, hvor der blandt andet er blevet kørt Moto GP-løb siden 2004, men som det ofte har været tilfældet i denne del af Mellemøsten kommer ønsket, om at bygge ud og skabe nye og større rammer, også til udtryk i forbindelse med Formel 1-projektet.

Hovedarkitekterne bag de store tanker menes at være sheiken Tamim Ben Hamad og vicepræsidenten i FIA, (det internationale motorsportsforbund, red.) Nasser Khalifa Al Attiyah, der også sidder i spidsen af mortorsportsforbundet i Qatar.

Fra 2010 til 2013 blev der kørt Formel 1-ræs i Sydkorea, men løbet i 2015 er droppet. (Foto: PA) Formel 1 Formel 1-løb bliver droppet

Khalifa Al Attiya har udtalt, at regeringen i Qatar har givet signal til, at de nødvendige foretagender bliver sat i værk med henblik på at sikre sig rettighederne til et grandprix i 2016.

Autosport skriver dog, at der kan opstå en større udfordring i forbindelse med en eventuel tilblivelse af projektet, da Mellemøsten i forvejen byder på to løbsweekender i Formel 1-kalenderen. Abu Dhabi og Bahrain har hver sit grandprix, og tre af slagsen i denne verdensdel kan blive for mange.

San Bird har trods nuværende succes i Formel E-serien ingen forhåbninger om at få en chance i Formel 1. (Foto: AP) Formel 1 Formel 1 mod afgrunden: 'Uden penge er du ingenting'

I Bahrain er direktøren for landets Formel 1-løb, Salman bin Isa Al Khalifa, således ikke overvejende positiv stemt over for tanken om endnu et løb i 'nærområdet' fra og med 2016.

- Jeg mener, at Formel 1-kulturen vokser her, og vi kan langsomt se nye tiltag komme frem, men min personlige holdning er, at vi  - uanset hvor det skulle være i ormådet - ikke er klar til at have endnu løb, siger Isa Al Khalifa ifølge Autosport.

Mellemøsten byder i forvejen på to Formel 1-grandprixer. Her kan du se en vild duel fra løbet i Bahrain, hvor Rosberg og Hamilton var i heftig kamp mod hinanden i 2014-sæsonen:

0 kommentarer
Vis kommentarer