Hidsig Haas-boss: - Jeg fatter det ikke

Red Bull spolerede Romain Grosjeans tidtagning, og hos Haas undrer man sig over størrelsen på Pierre Gaslys straf

Jason Watt og Jonas Hüttel ser nærmere på den ikoniske bybane, som der skal køres på i eftermiddag. Producer: Martin Lorentsen

MONACO (Ekstra Bladet): Heldet har ikke været med Romain Grosjean i denne sæson, og fra sin startposition som 13’er får franskmanden svært ved at avancere rundt i Monacos snævre gader.

Hans tidtagning sluttede med en hård nedbremsning, da Pierre Gasly kørte lørdagstur i racinglinjen.

Red Bull-køreren er prisgivet, fordi hans pitvæg snorksov. Men både Grosjean og teamchef Günther Steiner mener, at tre strafplaceringer er billigt sluppet.

- Stakkels fyr. Han fik ikke noget at vide. Problemet er, at jeg næsten sendte ham til Månen. Og det fik store konsekvenser for mig. Red Bull fuckede op der, Pierre kunne ikke gøre noget, siger Romain Grosjean til Ekstra Bladet.

- Jeg kæmpede lidt med følelsen hele dagen. Jeg tror ikke, jeg helt havde Kevins fart, men der var nok til at nå ind i Q3.

Skal en blokering altid udløse tre strafplaceringer og et point på licensen. Eller skal det også spille ind, hvorvidt blokeringen har sportslige konsekvenser? Foto: Haas F1 team/Andy Hone
Skal en blokering altid udløse tre strafplaceringer og et point på licensen. Eller skal det også spille ind, hvorvidt blokeringen har sportslige konsekvenser? Foto: Haas F1 team/Andy Hone

Pierre Gasly fik tre placeringer straf og et hak i kortet. Det samme fik Antonio Giovinazzi for at komme i vejen for Nico Hülkenberg i Q1, men begge kørere avancerede. Og samme straf fik Grosjean for fire løb siden i Bahrain, hvor han kom i vejen for McLarens Lando Norris i begyndelsen af tidtagningen, uden at det fik sportslige konsekvenser.

Formel 1 Skærpet straf til Grosjean: - Fuldstændigt upassende

Foto: BORIS HORVAT/AFP/Ritzau Scanpix Formel 1 Hvis Kevin bestemte: Mere race - mindre røvsyg teknologi

Men det gjorde det i Gaslys tilfælde, hvorfor filmen knækker for Haas.

- I Bahrain blev Romain overhalet af Vettel i sidste sving. Ikke midt på banen. Han blev blokeret af en anden kører, stoppede, fik ikke noget at vide af sin ingeniør, fordi det var rent kaos, og vi ikke forventede, at Vettel ville overhale. Og det var ingen konsekvens for Norris, for han gik videre under alle omstændigheder, siger Günther Steiner.

- Her skal Romain nu starter 13’er, fordi han virkelig fik skadet sit forsøg. Og det var midt på banen uden andre i nærheden. Når straffen er den samme, så er en af de to straffe forkert. Ret simpelt. Ellers skal nogen forklare mig hvorfor. Jeg fatter det ikke, siger han.

Kevin Magnussen havde en lørdag udover det sædvanlige - læs hans og teambossens reaktion her.

Sport - Han prøvede at slå mig ihjel!

Sport Fem år efter Kevins drømmedebut: 12 er forsvundet - en er gået bort

77 kommentarer
Vis kommentarer