Hold stien ren: Kevins absurde hovedpine før sæsonfinalen

Med to reprimander i den forgangne sæson risikerer Kevin Magnussen ti placeringers gridstraf til Abu Dhabis Grand Prix

Følg Formel 1

Til sæsonens sidste grandprix skal Kevin Magnussen holde sin sti ekstra ren i de indledende træninger og under kvalifikation.

For i Brasilien indkasserede han sæsonens anden reprimande, da han kørte en for langsom ind-omgang under tidtagningen. Får han en tredje, vanker der ti placeringers straf på gridden.

Toro Rossos Pierre Gasly er i samme båd med to reprimander og har været det siden Japans Grand Prix. Siden fødslen af dette system har ingen kørere dog fået udløst gridstraffen.

Under en løbsweekend bliver der sat en minimumsomgangstid. Denne forbrød både Kevin Magnussen og Sergej Sirotkin sig imod.

I danskerens tilfælde forklarede han sig med, at han var ekstra påpasselig på grund af regn. Stewards bemærkede, at Haas-køreren ganske vist gjorde alt for ikke at komme i vejen for andre, men der var stadig tale om et lovbrud, og andre kørere formåede på samme tid at holde sig under grænsen.

Derfor den løftede pegefinger.

Alt gik galt i regnen: Overtag endte med Haas-flop

F1-boss forsvarer sin kørers overfald: Heldigt han slap så billigt

For lige at kaste lidt benzin på bålet om forskelsbehandling og uensartede straffe hos Formel 1's stewards, behøver man kun kigge et par løb tilbage.

I Texas blev både Valtteri Bottas og Esteban Ocon kaldt til stewards for nøjagtig samme brøde: For langsom kørsel på en ind-omgang under kvalifikation.

Men da ingen af dem havde kørt overdrevet langsomt eller påvirket andre kørere slap de uden bemærkning eller reprimanden ...

Faktisk er den danske Haas-kører i den absurde situation, at hvis han eksempelvis blokerer en anden kører, vil han hellere have en hårdere eller rigtig straf end en løftet pegefinger.

Det vil give færre strafplaceringer til løbet. Og da saldoen på licensen i øjeblikket kun er på to strafpoint, er der ingen fare der.

Sådan er moderne Formel 1 så herligt logisk ...

Debriefing fra Brasilien: Haas-teamet bør frikendes

Var tidligere elitefodboldspiller: Nu har han fået drømmejobbet hos Kevin

Ny anklage mod Kevin: Sådan fik han belastet ry

Fem milliardær-sønners F1-fordel: Ingen kvaler - far betaler

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind