Hug til kluntet Kevin: Blink - og du missede hans løb

Internationale medier var ikke videre imponerede over Haas-kørernes præstationer i Brasilien

Studie: Analyse efter Brasiliens Grand Prix

Turen til Brasilien var lige til skrotkassen for både Kevin Magnussen og Romain Grosjean.

Teamchefen var skuffet efterfølgende, for som løbet udviklede sig, var der mulighed for at snuppe et point eller to. Hvis hans kørere havde holdt sig fri af balladen på første omgang. I stedet udgik Kevin Magnussen efter to sving, mens Grosjean kun nåede en halv omgang, før franskmandens crash forvandlede resten af grandprixet til en lang test.

Størst hug uddeles i tyske Auto-Motor-und-Sport, hvor danskeren får karakteren tre. F1-redaktøren Michael Schmidt har nu også sine favoritter - ikke mindst Nico Hülkenberg - og den danske Haas-kører er ikke blandt dem. Overraskelsen i Mexico udløste et otte-tal af ti mulige til Magnussen, mens Hülkenberg fik samme karakter for at have tabt et par placeringer, før han udgik.

Autosport gav karakteren fem - på linje med Esteban Ocon og kun bedre end Lance Stroll - med ordene:

- Magnussen var tæt på Grosjean, kun en tiendedel bagved, indtil det sidste forsøg i Q2 - hvor Grosjean fandt en helt særlig omgang frem. Magnussen indrømmede, at han kæmpede med at tackle bilens løse bagende lige så godt. Efter hvad Magnussens team kaldte et 'perfekt' løb, var det her ovre takket være kluntet kontakt med Vandoorne, som brækkede det forreste hjulophæng.

Fra perfekt løb i Mexico til den totale nedtur i Brasilien. Turen kunne Kevin Magnussen godt have været foruden. Foto: imago/Thomas Melzer/All Over Press
Fra perfekt løb i Mexico til den totale nedtur i Brasilien. Turen kunne Kevin Magnussen godt have været foruden. Foto: imago/Thomas Melzer/All Over Press
 

Sky Sports giver ikke karakterer til trioen, som udgik på første omgang.

- Blink og du ville have misset Kevin Magnussens grandprix i Brasilien. Danskeren pressede Vandoorne mod kerben på vej mod indersiden af sving tre, men indså ikke, at Ricciardo var på den anden siden af McLaren-raceren, skriver den britiske tv-station.

Den officielle F1-hjemmeside leger med ordene: Dobbelt 'dis-Haas-ter' for Magnussen og Grosjean ... Altså dobbelt ulykke til Haas-duoen, hvis meritter i Brasilien er opført i taberkategorien.

- Det var ikke den nogen god eftermiddag for Haas. Først filtrer Kevin Magnussen sig kontroversielt sammen med McLarens Stoffel Vandoorne - dommerne besluttede, at ingen af kørerne havde hovedparten af skylden, men det var en øjeblikkelig exit (DNF) til danskeren. Sekunder efter kørte Romain Grosjean sammen med Ocon i sving seks og sendte sin landsmand ud af racet.

Dermed udgik unge Ocon af et formel-løb for første gang siden 2014. L'Equipe er da heller ikke synderligt imponeret. I sin onlineudgave er syv karakterer offentliggjort, og her ligger Grosjean i bunden med 6/20.

Romain Grosjean gennemførte, men det var ikke noget stort løb for ham. Foto: imago/Crash Media Group/All Over Press
Romain Grosjean gennemførte, men det var ikke noget stort løb for ham. Foto: imago/Crash Media Group/All Over Press
 

- Det er svært at finde noget positivt om Romain Grosjean søndag. (...) Han forklarede, at en punktering opstået i første sving gjorde, at han havde svært ved at styre sin Haas. Det er muligt, men det forklarer ikke, hvorfor han sluttede to omgange efter vinderen.

Bundkarakteren to af ti mulige får både franskmanden og danskeren af AS.com. Den spanske sportsavis giver desuden Haas-duoen skylden for begge sammenstød på den kaotiske første omgang.

- Han (Grosjean) var skyldig i den anden ulykke på første omgang, som Magnussen var i den første. Men anerkendte det ikke og sagde at han var blevet rørt bagfra. Dårlig handling og værre reaktion.

Kevins dramatiske crash og Vettels flotte sejr: Se alt fra Brasiliens grandprix

Se også: Kevin færdig hos stewards: Dom som forventet

Se også: Nye frustrationer for Haas-boss: Jeg var overrasket

Romain Grosjean har to børn med sin viv Marion Jollès Grosjean - og et tredje på vej. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Kevins kollega helt privat: Familiefar, gourmand og dus med dansk milliardær

Alonso startede som nummer seks i Brasilien. Foto: Insight media/All Over Formel 1 - 14. nov. 2017 - kl. 06:35 F1-stjerne sender spydig besked på falderebet

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen