Husker du? Da han fik en F1-bil lige i kartoflerne...

Det er ikke altid det sjoveste job i verden at være mekaniker i Formel 1. Det måtte en Lotus-mekaniker lære på den hårde måde sidste år

Formel 1-cirkusset rammer i denne weekend det spanske grandprix på Circuit de Catalunya-banen i Barcelona.

Det er samtidig det første rigtige europæiske løb på kalenderen, hvor Kevin Magnussen og co. skal give den gas, og efter et år på sidelinjen får danskeren nu igen lov at fyre den af i en Formel 1-racer i Barcelona.

Mens Magnussen altså ikke sad i nogen racer ved det spanske løb sidste år, gjorde Romain Grosjean det derimod. Men en enkelt stakkels mekaniker havde sikkert gerne ønsket sig, at franskmanden i Lotus-raceren havde kigget på, ligesom Magnussen gjorde det.

Formel 1 Smask! F1-kører rammer mekaniker i løgene

For da Grosjean kommer ind i pit, kommer mekanikeren fra teamet, som nu er overtaget af Renault, i uheldig nærkontakt med franskmandens Lotus. Grosjean får ikke bremset i tide, og det betyder, at mekanikeren får donkraften, der skal løfte bilens forende, lige i skridtet.

Teamet får dog færdiggjort pitstoppet og sendt Grosjean af sted igen, men en lidende mekaniker, der efterfølgende ses med en pose is nede ved 'kartoflerne', er næppe topbegejstret over franskmandens pit-kørsel.

Grosjean kører sandsynligvis for langt i pitten, fordi asfalten er kold, da den er i skyggen, men det burde Haas-teamets førstekører have taget højde for i opbremsningen.

Sport Kevins år i drømmeland: Berømmelsen var svær

Pitstop er i øvrigt lidt af en kunstart, har Kevin Magnussen tidligere fortalt.

- Det eneste, jeg skal fokusere på, er at stoppe det rigtige sted og ikke køre for langt, for mekanikerne står jo på specifikke steder. Hvis du er lidt for langt fremme, skal de rykke sig, og det tager tid. Det gælder både om at stoppe lige der og med den rigtige fart, så det ikke går for langsomt eller for hurtigt.

Mon ikke Grosjean og hans mekaniker sidenhen har fået givet et håndtryk. Ikke mindst fordi Grosjean endte på 8. pladsen i løbet.

10 kommentarer
Vis kommentarer