Hvem foretrækker du som holdkammerat? Sådan svarede Alonso

- Hver mulighed har sine fordele for holdet, siger spanieren – og lovpriser sit samarbejde med Jenson Button

Fernando Alonso tager polemikken om næste års kørersammensætning hos McLaren ganske afslappet. (Foto: Jan Sommer)
Fernando Alonso tager polemikken om næste års kørersammensætning hos McLaren ganske afslappet. (Foto: Jan Sommer)

MONZA (Ekstra Bladet): Mens kørerkabalen hos konkurrerende teams langsomt, men sikkert falder på plads, er der fortsat et stort spørgsmålstegn hos McLaren-Honda.

Fernando Alonso tager i 2016 hul på sit andet af en treårig kontrakt, mens teamet inden for overskuelig fremtid skal vælge mellem at udnytte den option, de har på Jenson Button, sætte Kevin Magnussen tilbage bag rattet eller forfremme den kommende GP2-mester Stoffel Vandoorne.

Sidste år erklærede sin Fernando Alonso sin støtte til erfarne Jenson Button, mens McLarens bestyrelsesmedlemmer skændtes om britisk driftsikkerhed kontra dansk potentiale.

Spanieren fik som bekendt sit løfte opfyldt. Før weekendens grandprix i Italien var han ikke helt så afklaret om situationen som i fjor.

- Jeg er glad da for, at jeg er en del af ligningen. Det er den gode nyhed. Hver mulighed har sine fordele for holdet. De træffer den bedste beslutning for teamet, jeg håber bare, den bliver truffet før jul, sagde Fernando Alonso - iført solbriller inden for i McLarens lejr i paddocken - og smilede.

Betød det svar, at han i modsætning til sidste sæson ikke har en klar holdning?

- Jenson har været god hele sæsonen, og vi har arbejdet tæt sammen. Hans erfaring har været vigtig for de opdateringer, vi har lavet på bilen. Både hvad angår motorenhed og det aerodynamiske.

- Hvis Jenson bliver, er det godt for holdet. Hvis de beslutter, at der er behov for en ændring, så er der både fordele og ulemper ved det.

- Det eneste, jeg kan sige med sikkerhed, er, at det har været produktivt at arbejde med Jenson. Både for holdet og for mig selv. Når det gælder samarbejde med andre gutter, kan jeg ikke sige meget, siger spanieren.

22 kommentarer
Vis kommentarer