Hylder danske fans: - Fantastisk opbakning

2019 var et et skrækkeligt år for Kevin Magnussen og Haas, men det mærkes ikke på den danske opbakning

Kevin og Jan Magnussen møder fans i Abu Dhabi. Video/redigering: Jan Sommer/Signe Skov

ABU DHABI (Ekstra Bladet): På stemningen kunne man IKKE mærke, hvor rædderlig resultaterne har været i denne sæson for Haas og Kevin Magnussen.

Den danske Formel 1-stjerne stod lørdag aften i Abu Dhabi for første gang sammen på en scene med sin far Jan Magnussen foran 140 gæster fra Grand Prix Tours.

Interessen for at sikre sig en selfie eller autograf er på ingen vis falmet.

Mange af Formel 1-kollegaerne kan med rette være misundelige på den opbakning, Kevin Magnussen nyder ude til løb.

Som kollegaen Romain Grosjean har bemærket over for Ekstra Bladet, er det imponerende, hvor synlige danskerne er på verdens Formel 1-baner.

Max Verstappens og Lewis Hamiltons arméer er naturligvis i særklasse, men i kategorien herunder kan danske racefans godt holde hovedet højt.

Foto: Jan Sommer
Foto: Jan Sommer
 

Trods den skrækkelige sæson har det ikke rigtig ændret sig.

- Opbakningen har været ret fantastisk må jeg sige, siger Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

- Det er virkelig dejligt at se. Jeg ved ikke helt, hvad der kommer først. Om danskere bare er ude at rejse hele tiden og så tager muligheden for Formel 1, hvis den er der. Eller det er den anden vej, at de rejser efter Formel 1 og kombinerer det med ferie.

- Men der er bare sindssyg god opbakning. Også i forhold til kørere fra andre lande, siger han.

Danskerne fylder mest til løbene i Belgien, Østrig, Tyskland og Barcelona. Til et lignende arrangement i sommer i Østrig, hvor et telt var pakket med markant flere fans end til det eksklusive arrangement i Emiraterne, kom Haas’ faste fotograf måbende tilbage over fanskarens størrelse og entusiasme.

Kevin Magnussen på slap line med sin far for første gang. Scenen bliver noget større i Cirkusbygningen i det nye år, når familien Magnussen også stiller op. Foto: Jan Sommer
Kevin Magnussen på slap line med sin far for første gang. Scenen bliver noget større i Cirkusbygningen i det nye år, når familien Magnussen også stiller op. Foto: Jan Sommer
 

Men som Magnussen konstaterer:

- Der er altid danske flag på tribunerne.

Ligesom resten af teamet glæder han sig til, at al fokus kastes på at blive bedre til 2020.

Følelsen ved sæsonafslutningen er noget anderledes end sidste år, hvor Kevin Magnussen på alle fronter havde haft sit bedste år i Formel 1.

- Jeg vil ikke sige, at jeg kommer til at tænke tilbage på den her sæson med fryd. Omvendt har der også været nogle rigtigt gode ting ved den, siger han.

Der var kø ved autograf-bordet efterfølgende. Foto: Jan Sommer
Der var kø ved autograf-bordet efterfølgende. Foto: Jan Sommer

Hvem står i skyggen for hvem? Sebastian Vettels formkurve peger nedad, mens unge Charles Leclerc ligner fremtidens mand for det italienske team. Foto: Jan Sommer Formel 1 - Ferrari ligner idioter

2019 blev en lang nedtur for Haas. Teamchef Günther Steiner ser frem til lysere tider næste år. Foto: Jan Sommer Formel 1 - Tak gud, det er ovre

- Jeg kan selv mærke, at jeg udvikler mig og får mere ud af den bil, jeg har. Den har bare ikke været særlig god i år. Så det afspejler sig ikke i pointene.

Kevin Magnussen scorede kun 20 point i 2019 mod 56 point i fjor. Romain Grosjean måtte nøjes med otte point mod 37 i 2018.

Haas sluttede derfor året på en skuffende niendeplads.

21 kommentarer
Vis kommentarer