Hylder Kevins rival: Udskældt F1-stjerne straffer kritikere

Kevin Magnussen får fine ord og karakterer med på vejen efter sin fornemme femteplads i Østrig, men der er et men - team-rivalen får endnu mere ros

Følg Formel 1

SE DEN VILDE START MED GROSJEAN OG MAGNUSSEN I DIREKTE DUEL I TV-KLIPPET HEROVER

Kevin Magnussen leverede en forrygende indsats i søndagens østrigske grandprix, hvor han kørte sig op fra en fra en ottendeplads i kvalifikationen til en femteplads i løbet.

Og i alverdens udenlandske medier er der også gode karakterer til danskeren, men han ligger på trods af det gode resultat dog ikke helt i top - blandt andet fordi team-kammerat Romain Grosjean sluttede en enkelt plads bedre.

Hos tyske Auto, Motor und Sport får Magnussen karakteren ni ud af 10, ligesom også de to finske stjerner Kimi Räikkönen og Valtteri Bottas gør det, mens vinderen Max Verstappen og Grosjean får den ultimative karakter 10.

- Den udskældte Romain Grosjean straffede med en perfekt præstation alle sine kritikere. Han kunne ikke have gjort det bedre. Fjerdepladsen er en god belønning for den ellers pointløse franskmand, lyder det fra mediet.

Artiklen fortsætter under billederne

Kevin Magnussen under løbet i Østrig. Foto: Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix
Kevin Magnussen under løbet i Østrig. Foto: Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Grosjean fik endelig point. Foto: Jan Sommer
Grosjean fik endelig point. Foto: Jan Sommer
 

Hos engelske Skysports scorer Kevin Magnussen karakteren 8,5 ud af 10, hvilket kun Verstappen og Esteban Ocon med ni og Grosjean med 9,5 gør bedre. Danskeren får da også fine ord med på vejen.

- Det var den fjerde top-seks-placering for Kevin Magnussen i ni løb i år, selvom han i Østrig måtte se sig slået af sin team-kammerat. Der var lidt forskel på farten på de to Haas-racere i løbet af weekenden. Grosjean slog Magnussen med to tiendedele af et sekund i kvalifikationen og med to sekunder i løbet, lyder det fra det store engelske medie.

- Men i modsætning til sin team-kammerat så pittede danskeren ikke under den virtuelle safety-car og fortsatte 13 omgange mere og skulle så bane sig vej tilbage forbi Esteban Ocons Force India, før han skulle fokusere på at holde sine dæk hele for at komme i mål, lyder det.

Også hos det store internationale motorsportsmedie Autosport er danskeren med i top, når kørernes indsats fra weekenden skal vurderes.

Danskeren kan dog ikke knibe sig op på mere end et otte-tal, hvilket gøres bedre af Ocon med ni samt igen Verstappen og Grosjean med 10.

- Magnussen var god, men bare ikke helt så god som sin team-kammerat, lyder det fra Autosport.

- Halvanden tiendedel nede i kvalifikationen, og det bedste kig til Magnussens løbsfart kom i det første stint, hvor han var omkring 0,3 sekunder langsommere per omgang, inden Haas-bilernes strategier gik i hver sin retning, lyder det.

- Han gjorde det godt i forhold til at komme tilbage fra den værste strategi og efter at have passeret Ocon, så brugte han dækkets 14 omganges fordel til at mindske hullet fra 9,8 sekunder til 1,6 sekunder op til Grosjean, lyder det.

I den samlede stilling har Kevin Magnusen 37 point, mens Romain Grosjean har 12 point. Foto: Jan Sommer
I den samlede stilling har Kevin Magnusen 37 point, mens Romain Grosjean har 12 point. Foto: Jan Sommer
 

Og Kevins franske team-kammerat får ros for sin indsats.

- Dette var en rettidig påmindelse om, at Grosjean kan være god som alle, lyder det.

Bundskraberen hos Autosport blev McLarens Stoffel Vandoorne med et fire-tal, mens Vandoorne også ligger i bund sammen med Toro Rossos Brendon Harley med fire-taller hos Auto Motor und Sport. Hos Skysports bliver der kun givet ned til et fem-tal, mens Renaults Nico Hülkenberg dog bliver noteret nederst som helt uden for skalaen.

Næste grandprix køres på engelske Silverstone i den kommende weekend.

Super-weekend falder perfekt: Så hurtigt kan Kevin score ny F1-aftale

Haas-forløsning efter historisk F1-dag: Den her er til gutterne

Kevin efter historisk Haas-resultat: Svært og skræmmende

Det ser du ikke på tv: Kom bag Haas' lukkede døre

Forstå F1's silly season: En tikkende bombe

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.