Ikonisk navn tilbage i F1: Bliver kollega med Kevin

Emerson Fittipaldis barnebarn Pietro Fittipaldi skal være testkører for Haas i 2019 - første opgave er dæktesten i Abu Dhabi

Følg Formel 1

Kevin Magnussen får til den kommende sæson en kollega med et af Formel 1's mest prominente efternavne.

Pietro Fittipaldi - hvis farfar er den dobbelte Formel 1-verdensmester og dobbelte Indianapolis 500-vinder Emerson Fittipaldi - bliver Haas' testkører i 2019.

Første gang den 22-årige amerikansk-fødte brasilianer sætter sig i en Formel 1-racer bliver til Pirelli-testen efter sæsonfinalen i Abu Dhabi. Som Ekstra Bladet skrev efter Mexicos Grand Prix manglede kun en underskrift på aftalen.

Den er nu sat.

Anden dag af den obligatoriske dæktest varetages af schweizeren Louis Delétraz, så både Kevin Magnussen og Romain Grosjean får tidlig vinterferie.

Teamchef Günther Steiner ser frem til samarbejdet:

- Han kommer med en mesterskabs-vindende stamtavle fra juniorkarrieren og har på det seneste udmærket sig i Indycar. Vi er glade for at give Pietro sin første test i en Formel 1-bil oven på de erfaringer.

Pietro Fittipaldi er et logisk valg for Haas.

Udover penge - for det koster at være testkører - knytter han Haas til både Brasilien og USA. Farfar Emerson kørte Indycar i 13 sæsoner og er både kendt og populær i USA, mens Pietro er fra Miami og opfostret i amerikansk motorsport.

Umiddelbart ligger det ikke i kortene, at Fittipaldi skal køre fredagstræninger, som Antonio Giovinazzi gjorde det i 2017. Hvis det ikke påvirker mesterskabet, kunne man dog sagtens forestille sig, at han fik en enkelt session i enten USA eller Brasilien.

Haas' testkørere i 2018 - amerikanske Santino Ferrucci og indiske Arjun Maini - gjorde ikke det store væsen af sig i F2. Faktisk husker man kun Ferrucci for sin hovedløse opførsel og lange karantæne ovenpå racet på Silverstone.

Han stak herefter af til USA og Indycar.

F1-legendes barnebarn forhandlede med Haas

Kevin var utilfreds: Nu lytter teamet til danskeren

Lynhurtige legender: Formel 1's 25 største kørere

Da Gud tog en fridag

Med dommer Tom i F1-kulissen: De skal køre hårdt, men fair!

Mere fra Ekstra Bladet+

Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind