Imponerende Kevin: Superindsats i ørkendrama

Kevin Magnussen kørte en imponerende 11. plads hjem efter at have startet løbet fra pitten - Nico Rosberg fra Mercedes snuppede sæsonens anden sejr

(Foto: Jan Sommer)
(Foto: Jan Sommer)

BAHRAIN (Ekstra Bladet): En 11. plads udløser lige præcist så mange point som en sidsteplads i et Formel 1-grandprix.

Men da Kevin Magnussen vågnede søndag morgen, havde han ikke regnet med at skulle være så tæt på point i Bahrains Grand Prix.

Fra sin startposition i pitten efter fredagens straf for en misset vejning var han på en umulig opgave, men starten af løbet udviklede sig præcist, som den 23-årige dansker havde håbet: Kaotisk.

Sebastian Vettels Ferrari gik op i røg allerede på til gridden, og da lamperne slukkede var der action fra første sving.

Valtteri Bottas hamrede ind i Lewis Hamilton, hvilket umiddelbart lignede et hænderligt uheld, men ikke desto mindre gav dommerne finnen skylden og sendte ham en gang igennem pitten.

Se den dramatiske start på Grand Prix'et her

 

Kulfiber fra Mercedes-raceren fløj over det hele, Carlos Sainz punkterede efterfølgende, og hele det kaos gjorde, at Kevin Magnussen - trods sit dårlige udgangspunkt - hurtigt kunne tage kampen op med feltet.

Desværre for Renault kom Jolyon Palmer aldrig med i løbet. Han kørte direkte i pit efter opvarmningsomgangen på grund af tekniske problemer.

Også Jenson Button (McLaren) og Esteban Gutierrez (Haas) udgik tidligt.

Så i stedet for det ’lange løb’, som Kevin Magnussen frygtede, blev det en lang kamp for point.

Renault forsøgte sig med en aggressiv dæk-strategi, så Kevin Magnussen udnyttede sine tre sæt friske supersoft-dæk.

Kevin kæmpede løbet igennem (Foto: Jan Sommer)
Kevin kæmpede løbet igennem (Foto: Jan Sommer)

I det hele taget var der mange forskellige strategier i spil - de nye dækregler, hvor en ekstra type er i spil, har rystet posen til det bedre.

Elastikken bag i Renault-raceren er dog stadig lidt for slap. Og det bliver straffet på powerbanen Bahrains fire langsider.

Bedst illustreret midtvejs i løbet, hvor danskeren ikke kan komme forbi Pascal Wehrlein.

- Den er som en raket på langsiderne, meddeler han over radioen.

Sådanne sætninger blev ikke sagt sidste år, da Manor kørte med en gammel Ferrari-motor. I år er den udskiftet med hestekræfter fra Mercedes - og Wehrlein kørte en for Manor imponerende 13. plads hjem foran blandt andre begge Force India.

Rosberg var bedst i dag (Foto: Jan Sommer)
Rosberg var bedst i dag (Foto: Jan Sommer)
 

Nico Rosberg udnyttede, at Lewis Hamilton fra sin pole position blev torpederet til at vinde sæsonens anden sejr.

For andet år i træk kørte Kimi Räikkönen fra Ferrari en andenplads i Bahrain, mens Lewis Hamilton rundede podiet af.

Romain Grosjean leverede endnu et superresultat til Haas med en femteplads.

Værd at bemærke er også Stoffel Vandoornes debut for McLaren. Belgieren kørte sæsonens første point hjem til McLaren med en tiendeplads.

Racerkører Ronnie Bremer og sportschef hos DASU, Bo Baltzer, var i studiet og kommentere under dagens løb. Hør deres analyse af Kevin Magnussens indsats

197 kommentarer
Vis kommentarer