Imponeret Watt: Han er verdensmester om få år

Max Verstappen er rykket op til A-holdet i Red Bull. Fuld fortjent, siger Jason Watt, der ser store kvaliteter i den kun 18-årige belgier

Verstappen er en potentiel verdensmester, men er han et større talent end Kevin? Se med her og få svaret

Kender du ikke meget til Max Verstappen, kommer du til det med stor sikkerhed de kommende år.

Den 18-årige belgier blev torsdag formiddag officielt forfremmet til A-holdet, da Red Bull noget overraskende meddelte, at teamet med øjeblikkelig virkning har degraderet russiske Daniil Kvyat til Toro Rosso og i stedet placeret det unge komet i Red Bull-raceren.

Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watt er overrasket over Red Bulls timing, men han er ikke chokeret over Verstappens opgradering fra søster-teamet. Belgieren er ifølge Watt et kæmpe talent, der kommer til at vise sine kvaliteter de kommende år.

- Han er dygtig og hurtig. Han kan blive Red Bulls Sebastian Vettel og vinde VM for dem. Fortsætter han udviklingen og får teamet mere motorkraft, så kan knægten godt blive verdensmester inden for tre år. Red Bull er vilde med ham, og de har vurderet, at han er klar til førsteholdet, siger Watt, der ikke mener, at Red Bull har rykket belgieren op i frygt for, at andre teams vil stjæle ham.

- Jeg tror, Verstappen er en del af Red Bull-familien. Ferrari kunne godt have et godt øje til ham, men jeg mener ikke, Red Bull føler sig truet.

Daniil Kvyat (tv) må indse, at han skal køre for andetholdet, Toro Rosso, fra næste løb. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Overrasket Watt: Degraderet russer er færdig hos Red Bull

Den 18-årige belgier har haft en komet-karriere af dimensioner. På blot to år tog han et sensationelt spring fra Gokart via Formula 3 til Formel 1 - noget som ingen andre kører har formået tidligere.

- Han har en virkelig en kæmpe tro på sig selv, og han er dygtig til at tage imod råd og lære. Derudover er han gudsbenådet til at overhale. Ingen er bedre end ham på det punkt - heller ikke Hamilton, Vettel osv. Nogen gange det også galt, som det store crash i Monaco i 2014, så det er en diamant, der skal slibes. Men han er et kæmpe, kæmpe talent, vurder Watt.

Hvor god er han i forhold til Kevin?

- Verstappen er i mine øjne det mest lysende talent i Formel 1. Kevin har ikke haft den samme tur i den, som Verstappen har. Han havde et fint momentum i starten, men det blev ødelagt af McLarens perfomance - og så var Kevin også uheldig i nogle løb, hvor han både fik straf og skæld ud. Det lagde en dæmper på ham, hvor han har taget det mere med ro uden at tage store chancer.

- Men Verstappen er ligeglad når det kommer til det punkt. Han kører for at eje det hele - og det kommer han nok til i fremtiden, vurderer Watt.

Max Verstappen blev i sidste sæson den yngste Formel 1-kører nogensinde, da han debuterede i en alder af blot 17 år.

Formel 1 Red Bull dropper skandale-kører

TV: Se en fabelagtig overhaling af Verstappen

65 kommentarer
Vis kommentarer