Annonce:
Annonce:

Indleder orange fest: Ny lussing til mesteren

Max Verstappen vandt en sikker sejr i Steiermarks Grand Prix og udbygger sin føring i verdensmesterskabet

×
Annonce:
Følg Formel 1

Genåbningen af det hollandske samfund er i fuld gang denne weekend, og søndag er der for alvor noget at fejre for orangeklædte sportsfans.

Også før det afgøres, hvorvidt Holland om en uge møder Danmark i kvartfinalerne ved EM i fodbold.

En af landet mest populære sportsmænd leverede en overbevisende præstation om eftermiddagen.

På Red Bull Ring i Østrig til det såkaldte Steiermarks Grand Prix scorede Max Verstappen lørdag pole-position og konverterede den uden de store problemer til sæsonens fjerde sejr. Sågar kunne nærmest stoppe på langsiden for at hilse på sine mekanikere, før han krydsede stregen. Så suveræn var lussingen til den syvdobbelte verdensmester Lewis Hamilton.

- Bilen var flyvende, jublede han over radioen.

Dermed øger han føringen over løbets nummer to, Lewis Hamilton (Mercedes), i VM-stillingen. 

Annonce:

Den hollandske superstjerne vandt i Frankrig i sidste uge og er favorit til et hattrick på Red Bulls hjemmebane, hvor der køres igen næste weekend.

Eneste forskel til næste udgave er lidt blødere dæk.

Procedurerne for pitstop ændres, men desværre for Red Bull begyndte mekanikerne at øve langsomme stop før tid.

Verstappens teamkammerat Sergio Pérez lå til tredjepladsen mellem Mercedes-duoen. I pitten blev den tabt til Valtteri Bottas, da stoppet tog næsten fem sekunder. Mexicaneren var dog tæt på at få ram på finnen på allersidste omgang.

Lando Norris sikrede femtepladsen, mens McLaren-makkeren Daniel Ricciardo stadig har det svært med at finde sig til rette hos sit nye team og sluttede langt uden for pointene.

Ferrari gjorde et mini-comeback efter sit skuffende resultat på Paul Riccard med Carlos Sainz og Charles Leclerc på sjette- og syvendepladsen.

Normalt er Red Bull Ring klædt i orange, men til årets udgave var kun et begrænset antal tilskuere tilladt. Foto: Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix
Normalt er Red Bull Ring klædt i orange, men til årets udgave var kun et begrænset antal tilskuere tilladt. Foto: Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix
 

Starten gik smertefrit oppe foran, men der var kaos nede bagved, hvor den helt store taber var Alpha Tauris Pierre Gasly.

Annonce:

Franskmanden leverede lørdag endnu en fænomenal tidtagning og startede sekser. Men han blev snittet af Charles Leclerc og endte i en sandwich, der også involverede Nicholas Latifi (Williams) og Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo).

Næste mand til at udgå var endnu mere hjerteskærende.

George Russell har stadig sit første point til gode for Williams. Den talentfulde brite startede tier og holdt sikkert fast i ottendepladsen, som pitstoprunden gik i gang.

Men raceren havde et teknisk problem, der trods hele to langsomme pitstop ikke kunne fikses og efter 38 omgange var det ‘game over’.

Allerede næste uge køres der igen på Red Bull Ring, hvilket skyldes aflysningen af Canadas Grand Prix.

W Series har taget hul på sin anden sæson. Løbsserien er kun for kvinder og nu support for Formel 1. Briten Alice Powell vandt første løb. Foto: Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix
W Series har taget hul på sin anden sæson. Løbsserien er kun for kvinder og nu support for Formel 1. Briten Alice Powell vandt første løb. Foto: Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix

De vigtigste historier fra Steiermark

Headhunter superingeniør
Mercedes har mistet en række nøglemedarbejdere fra motorafdelingen til Red Bull, men trafikken går også fra de øjeblikkelige ettere i verdensmesterskabet. Chefen for Red Bulls aerodynamiske afdeling Dan Fellows forlader teamet efter 15 år. Teamchef Christian Horner understregede dog i Østrig, at skiftet ikke kommer til at foregå lige foreløbigt. Derimod venter en lang orlov, idet mange F1-kontrakter har klausuler, så man ikke straks kan skifte fra et team til et andet og tage vigtig viden med sig.

Skrider ind mod lynhurtige pitstop
Red Bull-mandskabet har domineret pitstop i de senere år med hyppige stop under to sekunder. Men nu skrider det internationale motorsportsforbund, FIA, ind. Forbundet mener, at visse teams med deres grej og procedurer benytter mere automatik end tilladt. Af sikkerhedsmæssige årsager forbydes nogle sensorer, så alt foregår inden for menneskelig reaktionstid. Red Bull kalder beslutningen skuffende ... 

Schumacher sidder skidt
Efter løbet på Paul Ricard så man Mick Schumacher inspicere sit Haas-cockpit sammen med Sebastian Vettel, hvilket endte som en stor historie. Grunden viste sig at være, at han sidder skidt i bilen. Tyskerens ryg er ikke 100 procent lige, så det er et problem, han har haft før. Teamchef Günther Steiner fandt ikke ud af det, før Schumachers mor fortalte ham det for nyligt, og nu vil man prøve at støbe et nyt sæde.

Kevin Magnussen kører søndag aften '6 hours of the Glen'. FØLG MED LIVE HER.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: