Ingen pole: Hamilton får straf for bil-ændringer

Gearændringer i Lewis Hamiltons racer giver placeringsstraf, når Formel 1-starten går Shanghai søndag

(Foto: Jan Sommer)
(Foto: Jan Sommer)

Det er ikke blevet nemmere for verdensmesteren i Formel 1, Lewis Hamilton, at levere en sejr, når det søndag går løs i sæsonens tredje grandprix.

Når racermotorerne brøler til start i den kinesiske storby Shanghai, så vil det maksimalt være med Lewis Hamilton placeret i sjette position.

Mercedes og Hamilton er således idømt en straf på fem placeringer, allerede inden der bliver kørt træning og placeringsræs i Kina før starten søndag.

- Denne weekend bliver hård, lød det fra Hamilton på sin Instagram-profil, hvor han også viste et foto af fans, der byder ham velkommen i lufthavnen i Shanghai.

Point til Kevin? (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Her er de store spørgsmål før Kevins Kina-weekend

- Jeg kommer til at starte med en straf på fem startplaceringer på grund af ændringer med en gearboks, men takket være alle jer (hans fans, red.), så føler jeg mig fyldt med energi, motivation, og jeg er sikker på, vi kan indhente det tabte, lyder det fra verdensmesteren.

Mercedes har bekræftet straffen, og det hele virker kalkuleret. Mercedes udtrykker via Twitter, at man mener, at grandprixet i Shanghai er det bedste sted at foretage ændringer i gearboksen, som blev beskadiget i det seneste grandprix i Bahrain.

Ifølge Formel 1-reglerne skal kørerne bruge den samme gearboks i seks løb i træk.

Lewis Hamilton jagter sæsonens første Formel 1-sejr, efter at holdkammeraten Nico Rosberg har vundet de to første grandprixer.

32 kommentarer
Vis kommentarer