Ingen Schumacher: Verdensmester får kritik af F1-drømmehold

Lewis Hamilton ser bort fra den syvdobbelte verdensmester Michael Schumacher på alle tiders Formel 1-team

Hvor er Michael Schumacher, lyder det fra fans, da de så Lewis Hamiltons udvalgte. (Foto: Jan Sommer)
Hvor er Michael Schumacher, lyder det fra fans, da de så Lewis Hamiltons udvalgte. (Foto: Jan Sommer)

Valgene er svære at træffe, når man på et Formel 1-team kun opererer med to kørere, en teamboss og en bil - og der er 65 års historie at vælge fra.

Alligevel får den nuværende verdensmester Lewis Hamilton hug for sine valg blandt brugerne på de sociale medier, efter han på den officielle hjemmeside formula1.com har stillet sit historiske Formel 1-drømmehold.

Den 30-årige Mercedes-kører har nemlig set bort fra den syv-dobbelte verdensmester Michael Schumacher.

I stedet peger Hamilton på legenden Ayrton Senna samt Formel 1's første superstjerne argentineren Juan Manuel Fangio - fem VM-titler mellem 1951 og 1957 - som sine stjernekørere.

Raceren, de skal køre i, er McLaren-Hondas suveræne MP4/4, som i sin tid var Ayrton Sennas. I 1988-sæsonen vandt brasilianeren og holdkammeraten Alain Prost 15 ud af 16 mulige løb.

McLaren-Honda-racerne fører feltet an i Mexico 1998 - som det gjorde hele sæsonen. (Foto: All Over) Sport og Spil F1's første drømmehold: Da McLaren ramte plet

McLaren-ejeren og daværende teamchef Ron Dennis nægter stadig at kalde det for den perfekte sæson, for de vandt jo ikke alt ...

Som team-chef for sit drømmehold vælger Lewis Hamilton ingen ringere end Bernie Ecclestone, som i 70'erne og indtil midten af 80'erne ejede og styrede Brabham-teamet, inden han blev zar over hele Formel 1-cirkusset.

I sommerpause-featuren sætter også Bernie Ecclestone et drømmehold.

Den 84-årige brite ser ligeledes bort fra Michael Schumacher.

Derimod vælger han McLaren-Hondas nuværende spanske superstjerne Fernando Alonso og dertil en lille overraskelse som team-kammerat nemlig sin egen tidligere stjernekører Jochen Rindt.

Østrigeren døde i 1970 under træning til Italiens Grand Prix på Monza. På det tidspunkt af sæsonen havde han allerede vundet fem grandprix, hvilket var nok til at blive den første verdensmester kåret efter sin død.

Bernie Ecclestones udvalgte skal ræse i den gamle Brabham BT49 - som Nelson Piquet i 1981 vandt sit første verdensmesterskab i - og som teamchef genforenes Alonso med sin gamle mentor hos Renault, den kontroversielle Flavio Briatore.

Se også: Formel 1-legende gravet op i faderskabssag

57 kommentarer
Vis kommentarer