Annonce:
Annonce:

Intern sejr over 'Haas-høvdingen' giver Kevin ro

Kevin Magnussen scorede sæsonens første VM-point til Haas F1, mens holdkammeraten Romain Grosjean skuffede. Det giver danskeren et solidt rygstød før næste løb, siger Ekstra Bladets F1-kommentator

Kevin Magnussen umiddelbart før starten på årets andet grandprix, som blev kørt i Shanghai i Kina. Danskeren sluttede løbet på et ottendeplads. Foto: AP.
Kevin Magnussen umiddelbart før starten på årets andet grandprix, som blev kørt i Shanghai i Kina. Danskeren sluttede løbet på et ottendeplads. Foto: AP.
Annonce:
Følg Formel 1

Romain Grosjean så 'dejligt utilfreds ud', da han efter grandprixet i Kina i søndags blev interviewet af tv, for han vidste da udmærket, at det er holdkammeraten og rivalen Kevin Magnussen, der kan se frem mod næste løb med størst ro i sjælen.

Det fastslog Ekstra Bladets motorsportskommentator Jason Watt i mandagens chat med læserne på ekstrabladet.dk. Kevin Magnussen hentede i Kina sæsonens første VM-point til Haas-teamet, og det behagede tydeligvis ikke Grosjean.

- Det betyder, at Kevin får mere ro på i sin side af garagen, slog Watt fast i chatten.

Annonce:

- Der er ingen tvivl om, at Kevin er havnet hos et team, hvor der er mere ro og mindre fransk polemik (end på Renault-teamet sidste år, red.). Han føler, der er opbakning, og jeg håber, at søndagens præstation stiller Kevin og Grosjean mere lige i den interne duel, lød det fra Watt, som efter chatten uddybede sit synspunkt:

- Motorløb handler i høj grad om psykologi. Køreren skal være i balance rent psykologisk og have troen på sig selv og på grejet. Kevin er ny hos Haas, mens Grosjean er den etablerede høvding, siger Jason Watt.

- Grosjean er vant til, at han er den hurtige kører. Han tævede Esteban Gutierrez (holdkammerat sidste år, red.) sønder og sammen morgen og aften, og i årets første løb i Australien gik det hele efter hans bog.

Kevin Magnussen i sin Haas-racer under det kinesiske grandprix i søndags. Foto: AP.
Kevin Magnussen i sin Haas-racer under det kinesiske grandprix i søndags. Foto: AP.
 

- Men så pludselig i Kina fik Kevin vind i sejlene og fik scoret teamets første point i år, og det var tilmed de første point nogensinde til det mandskab, som håndterer hans bil. Gutierrez scorede ikke et eneste VM-point, så at Kevin blev nummer otte skabte en helt særlig begejstring i hans side af garagen, siger Jason Watt.

Annonce:

- I det psykologiske spil, der foregår teamkolleger imellem, er den enes uro den andens ro. Jo mere, den ene er i ubalance, desto mere er den anden i balance.

I chatten anerkendte Watt et par mangler ved Magnussen, som brugeren Christian fremhævede, nemlig at han ofte oversatser i kvalifikationen.

- Du har ret i, at kvalen ofte volder Kevin problemer, og at han i løb ser stærkere ud. Kvalen er en kunstart i sig selv, hvor det handler om at få dæk varmet op på den helt rigtige måde, skrev Watt.

- Der er ingen plads til selv de mindste fejl. Men det er noget, som kan klikke lige pludseligt, og så sidder den der, skrev Watt, som også kom omkring det kriseramte, engang så stolte McLaren-team.

- McLaren synes igen at have gravet sig ned i et hul, som det er svært at komme op af. Hvis motorpakken er så langsom, som det er tilfældet, så er det jo ikke nok, at de får styr på deres holdbarhed, skrev Watt.

- Det er supersynd for både teamet og Alonso (teamets topkører, red.), som må siges at have spildt mange gode år af sin karriere hos Mclaren.

Watt: Kevin på niveau med stjernerne efter point-løb

International ros til Kevin - giver baghjul til store stjerner

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: