Irriteret boss: 'Alle føler, de har ret til at hakke på Kevin'

For anden weekend måtte Kevin Magnussen en tur til dommerne efter en blokering. Mere end konsekvens af danskerens ry end et reelt problem, forsvarer danskerens chef

BARCELONA (Ekstra Bladet): Hurtigst efter de tre tophold med udsigt til to biler i pointene var den opløftende nyhed for Haas-teamet efter fredagens træninger. Den negative var, at interessen bagefter samlede sig om noget helt andet.

Romains Grosjeans ufrivillige tur i gruset og i særdeleshed Kevin Magnussens andet besøg hos dommerne i år.

Men som franskmændene siger: Man taler ikke om toge, der ankommer til tiden.

Danskeren var ikke meget for at kommentere situationen, som udløste en løftet pegefinger, efter han kom i vejen for Saubers rookie Charles Leclerc under første træning.

- Jeg fokuserer ikke på det. Der er en lang weekend forude og mange positive ting at tage med fra i dag, sagde han i flere forskellige versioner på både engelsk og dansk.

doc703fuebptpggcy89olb.jpg 

Hvis teamchef Günther Steiner er irriteret over at stå på mål for sin danske kører, skjuler han det godt.

- Alle føler vist, at de har ret til at hakke på Kevin i øjeblikket efter nogle episoder. Han gik til stewards, som sagde ‘lad være med at lave det træk’, men han fik ingen straf, så det forklarer situationen, og der er ikke grund til at gøre mere ud af den, siger Steiner til Ekstra Bladet.

- Der er et par nye gutter her, som vist tror, at fordi de har scoret et par gode resultater i de seneste løb, så kan de … Okay, det var ikke perfekt, men det sker i fri træning.

Teamchefen refererer til brok fra Pierre Gasly i Aserbajdsjan og nu Sauber-rookien Charles Leclerc, som ikke kørte Formel 1, da debatten om Kevin Magnussens kørestil raserede henover sidste sommer.

De seneste episoder har en lidt anden karakter. Hvor straffen til Kevin Magnussen i Baku var helt på sin plads og afstedkom en undskyldning, er der mere misforståelse over den seneste. 

Danskeren skulle sænke farten på grund af et gult flag, som bagvedliggende Charles Leclerc ikke blev ramt af. De var ikke bekendt med hinandens situationer, da ederne begyndte at flyve, men det var grunden til, at dommerne kun uddelte en reprimande. 

doc703irz5b2sn14hsz8ck3.jpg 

Skaden på omdømmet er dog sket, når man kunne se Saubers teamchef Frederic Vasseur umiddelbart efter træningen tale med store ord til Günther Steiner. Og efterfølgende sige til fransk presse, at Haas-bossen burde hive sin danske kører til side og give ham en opsang.

- Jeg tror ikke, han var klar over, at der havde været et gult flag, og der var en god grund til, at Kevin kørte langsomt. Jeg sagde bare, at jeg ikke syntes, at Kevin havde gjort noget galt, men han var tydeligvis oppe at køre, siger Haas-bossen om situationen med Magnussens tidligere chef hos Renault.

- I øjeblikket er Kevin lidt en bad boy, så hver gang han gør det mindste, beder dommerne ham om at kigge forbi. Men han kender vejen nu, så der er ingen problemer, joker Steiner.

Kostbar Haas-fejl (formentlig) fikset

Tordnede mod Kevin: Faldt ned efter sms

F1-legendes barnebarn forhandlede med Haas

Teamchefen mener snarere at små episoder bliver blæst for stort op.

- Det er noget sneboldeffekt over det. Den starter, og så bliver den større og større. På et tidspunkt keder det folk, ingen læser det mere, og andre kørere klager ikke længere. Jeg tager det afslappet, og jeg synes ikke, det er så slemt, som nogle har gjort det til.

Fokus kan hurtigt ændre sig, når den alvorlige del af weekenden begynder med tidtagningen lørdag, hvor Haas tilsyneladende har farten til top ti. Forudsat at Kevin Magnussen holder sig ude af dommernes søgelys …

Ny anklage mod Kevin: Sådan fik han belastet ry

Spillet om Kevins kontrakt: Ferrari-flirt presser Haas

Det ser du ikke på tv: Kom bag Haas' lukkede døre

Han sidder med alle data: Her er Kevin bedst

F1 Live resultater 2018

28 kommentarer
Vis kommentarer