Jagter sensationelt F1-comeback: Nu får han hjælp af verdensmester

Efter 7 års fravær kan Robert Kubica være på vej tilbage til Formel 1

TV: Husker du Kubicas vanvids-crash i Canadas GP?

Robert Kubica har ikke opgivet at komme tilbage til Formel 1.

Selv om Renault efter tre tests har lagt ham på is, er Williams til gengæld parat til at give polakken en ny chance takket været sin nye manager.

Den 'afhoppede' verdensmester, Nico Rosberg, er blevet manden, som skal hjælpe den hurtige polak tilbage i Formel 1 efter syv års fravær.

Williams er parat til at teste polakken under private former efter weekendens japanske Grand Prix, og det er meningen, at Robert Kubica efter at have kørt på den britiske Formel 1-bane, Silverstone skal videre til en anden Formel 1-bane, Hungagoring i Ungarn.

Det er der en grund til.

Da Robert Kubica i rallyløbet Ronde di Andora i Norditalien i 2011 forulykkede og ramte ind i en kirkegårdsmur, pådrog han sig så slemme skader på højre arm, at armen i dag kun har 40 procent styrke i forhold venstre arm.

Derfor vil Williams have testet, om Robert Kubicas højre arm har styrke og mobilitet til igen at køre en Formel 1-racer, og banen i Ungarn er med 14 sving, deriblandt flere hårnåle, måske den bedste bane af alle til en sådan test.

Det er en afløser for Felipe Massa, som Williams er på jagt efter.

Robert Kubica kæmper for et comeback i Formel 1. Foto: AP
Robert Kubica kæmper for et comeback i Formel 1. Foto: AP

Brasilianeren havde sagt farvel, da finnen Valtteri Bottas fik tilbudt sit livs chance hos Mercedes, i øvrigt efter Nico Rosbergs karrierestop.

Nu vil Williams på ny sende Felipe Massa på pension, og det kan blive Robert Kubicas chance for et sensationelt comeback.

Polakken kørte fra 2006 til 2010 med i 76 Grand Prix'er og vandt et løb, Canada 2008. Det skete et år efter, at han på den samme bane i Montreal havde en stor ulykke.

Han 'fløj' i en BMW Sauber af banen med 300 km i timen efter at have ramt Jarno Trullis baghjul under en overhaling.

Bilen røg i barrieren, hvorefter den ødelagte og skrællede bil blev slynget tilbage over banen og ind i den modsatte barriere.

Resultatet af flyveturen var et brækket ben, og polakken kom hurtigt retur og sluttede som nr. 6 i VM.

Året blev han sammenlagt nr. 4, inden det begyndte at gå den anden vej efter skiftet til Renault, hvor han havde en kontrakt til og med 2012.

Så det var katastrofalt, at han forulykkede i februar 2011 i et rally, hvor lægerne efterfølgende opererede ham i syv timer.

Seks år efter ulykken føler sig klar til at køre stærkt, og han startede 2016 med at forsøge sig i VM for sportsvogne, hvor Kolles ville give ham chancen i LP1-racer, men Robert Kubica sprang i målet, da Renault viste interesse for at få ham tilbage i Formel 1.

Populær F1-veteran vender tilbage: Se ham på banen her:

Se også: Dansk racer-pige slår til: Vil udfordre Magnussen

Se også: Uddeler sviner: Dobbeltmoralske Alonso hyler og brokker sig

Alonso og Kevin Magnussen i aktion. Foto: AP Sport og Spil Én rammer perfektion - sådan klarede Kevin det vilde løb

Kevin Magnussen må indrette sig på et par sæsoner hos Haas, hvor der for alvors skal leveres - i den tunge ende af feltet. Foto: imago/Crash Media Group/All Over Press Sport og Spil Partnerbytte i F1: Sådan stiller det Kevin

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen