Jason Watt: En tåbelig Kevin-straf

Ekstra Bladets formel 1-ekspert Jason Watt er uforstående over for, at Kevin Magnussen blev straffet i Spaniens Grand Prix

Kevin Magnussens weekend i Spanien startede godt med en god kvalifikation. Men løbet blev en trist affære, og danskeren sluttede af med at modtage en straf. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussens weekend i Spanien startede godt med en god kvalifikation. Men løbet blev en trist affære, og danskeren sluttede af med at modtage en straf. (Foto: Jan Sommer)

Det var et offensivt sats. Kevin Magnussen så en åbning for at overhale holdkammeraten Jolyon Palmer på de sidste hundrede meter af Spaniens Grand Prix. Men den gik ikke.

Der var kontakt, men danskeren kom ikke forbi briten og kunne i stedet notere sig to strafpoint for forsøget, da løbet var omme. Det var dommernes vurdering, men det er ikke en holdning, som Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watt deler.

Han har set optagelser af episoden og er ganske målløs over, at løbskommissærerne har valgt at give Magnussen to hak i kortet, så han nu kun har 10 klip tilbage, inden hammeren falder for alvor.

- Jeg synes, det er en ambitiøs manøvre - for at sige det pænt - men det er ikke noget, der skal straffes med point på licensen, siger Watt.

- Det er en tåbelig straf. Der er tale om et overhalingsforsøg, jeg nok selv havde forsøgt mig med, men det - at begge biler fortsætter efterfølgende og ikke taber pladser på det - bør betyde, at det ikke skal udmønte sig i en straf, siger han.

- Det var en fejlbedømmelse, erkender Kevin. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Hak i kortet til Kevin: Straffet for Palmer-overhaling

Selv om de to strafpoint ikke får nogen synlig konsekvens for Magnussen i forhold til VM-stillingen og indtjente point, er Jason Watt alligevel bange for, at den kan have en negativ effekt på en hel anden bane.

Formel 1-eksperten er nervøs for, at Magnussen kan komme til at blive forsigtig nu og bevæge sig væk fra den aggressive stil, han ellers lagde for dagen for få uger siden i Rusland, hvor han var offensiv og tog sæsonens første point.

- Jeg tror desværre, at Kevin skruer lidt ned for blusset i forhold til at tage chancer. Han kan være nervøs for at blive brandet som en ’bad boy’ hos kommissærerne. For så falder staffen bare hurtigere, siger Watt.

- Næste gang kan det være en stop-and-go-straf, og derefter er det placeringer. Og så vil det begynde at gøre ondt, lyder det fra eksperten.

Max Verstappen øverst på podiet efter grandprixet i Barcelona (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kevin er ‘misundelig’: Dansk glæde over ufattelig Verstappen

Kevin Magnussen henter ikke topkarakterer for indsatsen i Barcelona. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Hårde hug til Kevin: Kun Mercedes-stjerner var dårligere

36 kommentarer
Vis kommentarer