Jason Watt slår fast: Derfor skal Hamilton ikke straffes

Lewis Hamilton gjorde det rigtige, da han pressede Rosberg af banen i første sving under USA's Grand Prix, mener Ekstra Bladet motorsportsekspert

Lewis Hamilton (t.v.)  fortsatte lige ud i første sving under USA's Grand Prix, og drejede først, da Nico Rosberg var blevet tvunget ud af banen - men han gjorde det rigtige, og han bør ikke straffes for det, mener Jason Watt. (Polfoto)
Lewis Hamilton (t.v.) fortsatte lige ud i første sving under USA's Grand Prix, og drejede først, da Nico Rosberg var blevet tvunget ud af banen - men han gjorde det rigtige, og han bør ikke straffes for det, mener Jason Watt. (Polfoto)

Den store diskussion under og efter USA's Grand Prix, der søndag gjorde Lewis Hamilton til verdensmester for tredje gang, var den overhaling, englænderen foretog på teamkollega Nico Rsoberg i første sving.

Lewis Hamilton presser Rosberg af banen i første sving - løbskommisærerne idømte ingen straf, hvilket i enden betød, at Hamilton allerede søndag kunne kåres som verdensmester for tredje gang. (Polfoto/Zuma) Formel 1 - 25. okt. 2015 - kl. 21:57 Hamilton verdensmester! Pressede Rosberg af banen

Hvor 2/3 af ekstrabladet.dk's læsere i en afstemning gav udtryk for, at Hamilton burde have været straffet, fordi han ikke gav Rosberg plads til at blive på banen, er vores Formel 1-ekspert Jason Watt lodret uenig.

- Det var helt klart med vilje. Og det havde alle kørerne også selv gjort, hvis de var i samme situation. Man kan jo ikke bevise, om Hamilton var i stand til at dreje på det glatte underlag eller ej, skriver Watt mandag middag i en chat med læserne.

- Han kan jo bare påstå, at han bremsede lidt for sent, og at Rosberg skulle have givet sig tidligere og ikke have forsøgt at holde på rundt på ydersiden.

TV: Rosberg var tvær og irriteret på sin holdkammerat efter løbet. Gense denne akavede situation med de to kørere backstage

 

- Som kører ved man, at man ville have gjort det samme som Hamilton. Hvis man lavede en rundspørge i feltet, så havde ALLE kørerne svaret det samme, nemlig at man havde gjort som Hamilton. Jeg tror, at Rosbergs frustration bundede mere i hans egen kørefejl senere i løbet, som var temmelig uheldig og unødvendig, mener Watt, der ville have ventet på sin hævn, hvis han havde været Rosberg:

- Der var ikke noget valg for ham, når han lå der på ydersiden. Jeg havde givet mig denne gang, og så havde jeg lavet pay back, når jeg fik muligheden, lyder der fra den inkarnerede racerkører.

Se også: Frustreret Rosberg: Aner ikke hvad der skete

En lang række læserspørgsmål gik på, hvem der har en konkurrencedygtig bil i 2016, og selvfølgelig på Kevin Magnussens situation, efter at hans kontrakt med McLaren udløb og han ikke har udsigt til at få et andet Formel 1-sæde i 2016.

- Kevin må kigge sig om efter et Indy Car sæde, men det kræver desværre også økonomisk opbakning fra sponsorer, man selv skal have med.

- Der er da også en marginal mulighed for at få comeback i Formel 1, hvis Kevin nu banker dem alle i Indy Car, mener Watt, der ikke ser den tyske DTM-serie som en særlig attraktiv mulighed:

- Det ville jeg passe på med, hvis jeg var Kevin. DTM er bare en helt anden kørestil, og alle F1-kørere, som har forsøgt sig her, er blevet slagtet. Hellere Indy Cars eller sportsvogne, skriver Watt, der også blev spurgt om, hvorvidt Magnussen på baggrund af den glippede Formel 1-drøm bør skille sig af med sin manager, Dorte Riis.

- Der kommer nok til at ske mange ting i Kevins liv og mange ændringer, og måske dette burde være en af dem, lyder det fra Jason Watt, der på spørgsmålet om, hvorvidt vi danskere har overvurderet Magnussens evner, slår fast:

- Når man kommer til Formel 1 uden de store penge i ryggen, så har man talent. Når man til sin første F1 test i Abu Dhabi kører samme tider som Hamilton havde gjort i samme bil, så har man talent. Når man står på skamlen i sit første Formel 1-løb, så har man talent. BUM!!

Læs alle Jasons svar herunder, blandt andet på spørgsmålene om krisen i Formel 1 og fremtiden:

Se også: Watt: Der kommer til at ske mange ting med Kevin

20 kommentarer
Vis kommentarer