Jason Watts dom: Ferrari og Renault dumper

Mens både Renault og Nico Rosberg skuffede, fik Lewis Hamilton for andet grandprix i træk foræret sejren. Jason Watt analyserer løbet

Sebastian Vettel startede forrygende og tog hurtigt førstepladsen. En dårlig team-strategi kostede sejren. (Foto: AP)
Sebastian Vettel startede forrygende og tog hurtigt førstepladsen. En dårlig team-strategi kostede sejren. (Foto: AP)

Endnu engang vinder Lewis Hamilton Canadas Grand Prix, og for andet løb i træk vinder englænderen ikke, fordi han er hurtigst og bedst på dagen, men nærmere på bekostning af andre teams fejlagtige arbejde i pitten.

I Monaco kom sejren i hus da Red Bull smed Daniel Ricciardos sejr væk under et pitstop, hvor de ikke var klar med de rigtige dæk. Denne gang blev sejren til Hamilton en realitet, fordi Ferrari ikke havde is nok i maven, da Sebastian Vettel ellers førte an i det canadiske grand prix.

Som jeg var heldig at forudse i min klumme forud for løbet, blev det netop Sebastian Vettel som tog fusen på de to Mercedes biler, som startede foran, og tyskeren røg afsted som skudt ud af en kanon.

I front kunne han kontrollere Lewis Hamilton, og sammen kom de to hurtigt langt foran Max Verstappen som også havde fået en mægtig fin start. Nede i første sving kom det til berøring mellem Hamilton og Rosberg og sidstnævnte blev maset lige lovligt langt i mod græsset af sin teamkollega.

Kevin Magnussen bag svenske Marcus Ericsson. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Derfor blev Canada kedeligt for Kevin

Det kan virke forkert og endda usportsligt af Hamilton, og Rosberg var da også rimelig halvmuggen efter løbet, men jeg synes lige, at Rosberg skal huske, hvad der skete selv samme sted ved løbet i 2014. Her skete samme scenarie blot med de to Mercedes stjerner i ombyttede roller, for her var det Rosberg, som nådesløst pressede Hamilton ud.

Og det er sådan, man gør i den sport. Sådan er det bare. Rosberg ryger helt ned som 10’er, og herfra var det begyndelsen på endnu en lang arbejdsdag for den VM-førende.

På grund af ild i Jenson Buttons Honda-motor blev der på omgang 11 virtual safaty car, og hos Ferrari tænkte man så, at man herfra kunne pitte Vettel og undgå at miste særlig mange pladser.

Nico Rosberg havde en møg-dag og endte som femmer. (Foto: Jan Sommer)
Nico Rosberg havde en møg-dag og endte som femmer. (Foto: Jan Sommer)
 

På dette tidspunkt bliver det - grundet det tidlige stop - ganske klart, at Vettel ikke kan køre færdig derfra og altså skal ind til endnu et stop.

Tak, tak siger Mercedes som med Hamilton overtager føringen i løbet og ikke kræver den store regnemaskine for at få øje på, at hvis man kan strække Hamiltons første stint langt nok, så behøver man kun at stoppe en enkelt gang, og kan på den måde holde sig foran Sebastian Vettel.

Ferrari kunne jo i stedet være blevet ude med Vettel og have ventet på at Hamilton havde foretaget sit stop, for blot at kopiere strategi og stoppe den efterfølgende omgang, så var Hamilton nødsaget til at skulle overhale på banen, og det var straks blevet et helt andet grandprix.

Vettel havde jo netop farten til at bide sker med Hamilton, så det var super ærgerligt, at det ikke kom til den direkte duel på asfalten.

Først på omgang 24 stopper Hamilton, og på soft-dækket, som kan køre til slutningen af racet, kommer han ud blot 13 sekunder efter Vettel, og så var det slag tabt for italienerne.

Lewis Hamilton ses her i kamp med team-kollega Nico Rosberg. Hamilton trak sig dog sejrrigt ud af grandprixet og dedikerede efterfølgende sejren til bokse-legenden Muhammed Ali. (Foto: AP) Formel 1 Lewis Hamilton dedikerer sejr til Muhammad Ali

Verstappen, som ellers lå flot treer, lavede en kørerfejl og mistede sin plads til Valtteri Bottas, som i sin Williams virkelig fik rodet bod på den elendige kvalifikaition, teamet havde haft lørdag. Super ærgerligt for Verstappen, som ellers havde kørt mega flot og holdt teamkammerat Ricciardo bag sig i løbet tidlige fase.

Rosberg, som har haft det umådeligt svært med at køre sig frem i feltet, er langt om længe nået op på en 3. plads, men mere uheld rammer den stakkels tysker, og han må foretage endnu et pitstop, da det meldes, at han har en sivepunktering.

Han rejoiner som syver, men så skal jeg da ellers love for, at han med de friskeste dæk i feltet kører sig flot op igen, og det fortsatte lige indtil han nåede op bag en hvis Max Verstappen.

Man kan sige hvad man vil om feltets yngste kører, som er den med næstflest strafpoint på licensen, men han forærer sgu ikke sin placering væk. Rosberg havde grundet sine friskere dæk meget mere fart i raceren, men Verstappen kørte flot defensivt og efter 3-4 omgange under bagvingen på den flyvende hollænder var det slut med Rosbergs fordæk, og han måtte strække våben og blive bagved til det ternede flag.

Kevin Magnussen startede på soft. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen startede på soft. (Foto: Jan Sommer)
 

Kevin Magnussen startede fra pitten, og her havde man valgt at starte på den hårdeste af weekendens dæktyper, og det var jo helt sikkert gjort for at kunne køre sig forbi konkurrenterne når de skulle pitte førend danskeren, men det så ud til, at der bare ikke var fart nok i det gule lyn til at Kevin kunne forblive foran.

Om han vil betegne det som et underholdende grandprix tvivler jeg meget på, og det virker lidt som om at Renaults forbedringer på bilen er til at overse.

Lad os håbe, at løbet næste gang på den nye gadebane i Baku Azerbaijan bliver lidt en gentagelse af det Russiske Grand Prix, hvor Renaulten virkede ganske ok på det halvglatte asfalt.

Sådan vurderede Formel Ekstra-eksperterne Kevin præstation

Kevin Magnussen under Canadas Grand Prix. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Miraklet udeblev for Kevin: Ferrari-bommert koster Vettel sejren

***

 

Top 3

1. Max Vestappen kørte fantastisk. Kom treer fra start og holdt Ricciardo bag sig, og kørte mod slutningen af løbet super set overfor Nico Rosberg, som med friskere dæk i feltets bedste bil ikke formåede at komme forbi.

2. Valtteri Bottas kørte ret anonymt et flot 3. plads hjem, og ovenpå den slatne kval Williams præsterede, så var det super at slutte på podiet.

3. Sebastian Vettel var en ægte udfordrer til sejren denne gang, og jeg tror på, han kunne have holdt Hamilton bag sig, hvis ikke Ferrari havde pittet ham på det forkerte tidspunkt.

Ny ros til hollandske Max Verstappen, der i en alder af bare 18 år har taget Formel 1 med storm. (Foto: Jan Sommer)
Ny ros til hollandske Max Verstappen, der i en alder af bare 18 år har taget Formel 1 med storm. (Foto: Jan Sommer)
 

Bund 3

1. Rosberg er bare ikke særlig god til at køre sig frem i feltet, når han kommer i klinch med de andre og havner lidt nede i rækkerne. Hvis man vil være verdensmester, skal man også mestre den disciplin.

2. Ferrari gik lidt i panik med hensyn til deres strategi og kom til at forære deres sejr til Lewis Hamilton – det ærgrede også teamchef Maurizio Arrivabene, så man kunne mærke det helt ud gennem TV skærmen.

3. Renault kommer desværre også på listen – håber snart der er bedre grej til Magnussen og Palmer.

Kevin Magnussen havde ikke meget at smile af oven på det canadiske grandprix. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen havde ikke meget at smile af oven på det canadiske grandprix. (Foto: Jan Sommer)
 

19 kommentarer
Vis kommentarer