Annonce:
Annonce:

- Jeg er stadig vred

Efter flere uforklarlige straffe i denne sæson frygter Haas-teamchef Günther Steiner, at tidligere tiders zigzag-kurs fra stewards er tilbage

Günther Steiner er godt gal i skralden over en række af beslutningerne fra stewards i denne sæson. Foto: Tariq Mikkel Khan
Günther Steiner er godt gal i skralden over en række af beslutningerne fra stewards i denne sæson. Foto: Tariq Mikkel Khan
Annonce:
Følg Formel 1

MARINA BAY (Ekstra Bladet): For to uger siden blev Kevin Magnussens løb spoleret i første sving, da Valtteri Bottas ramte ham bagfra. Finnen slap for straf, men den danske Haas-kører fik en for at skære hjørnet og overhale Nicholas Latifi, da han blev kørt af.

Haas-boss Günther Steiner var vred efterfølgende, og det er han stadig. Både om episoden i Italien, men også de to gange var teamet er blevet tvunget i pit for at skifte en beskadiget frontvinge.

Formel 1 har til denne sæson skiftet til et system, hvor rollen som ‘race director’ går på skift mellem to personer. Steiner er hverken imponeret af dem eller af stewards.

Emnet fik tungen på gled, da Ekstra Bladet i Singapore spurgte til, om teamet ville tage sagen op med det internationale motorsportsforbund, FIA.

Annonce:

- Jeg kan ikke forklare det. Fyren, som skubbede Kevin af, fik ingen straf, fordi det var en episode på første omgang. Men Kevin var også på første omgang, så hvorfor blev han straffet?

- Jeg forstår dem simpelthen ikke. Vi sagde det til dem, og de gav et svar. Men jeg frygter, at vi er på vej tilbage til gamle tider med manglende ensartethed.

- Der er truffet beslutninger ... altså jeg er stadig vred over de sort-orange-flag (bilen bliver tvunget i pit, red.), som vi har fået for Kevin. To gange! I løbet af 12 år har der åbenbart ikke været nogen overhovedet. På et år får vi to. Og der var på intet tidspunkt risiko for, at dele af bilen ville falde af. Jeg ved ikke, hvor de gravet den regel op, men de var glade for at bruge den.

Singapore burde være en bane, som passer bedre til Haas-raceren end Monza for to uger siden. Foto: Vincent Thian/Ritzau Scanpix
Singapore burde være en bane, som passer bedre til Haas-raceren end Monza for to uger siden. Foto: Vincent Thian/Ritzau Scanpix
 

- Vi prøvede at forklare dem, at vi aldrig ville køre rundt i en bil derude, hvis den ikke var sikker. Det må folk forstå. Så dumme er vi altså ikke, fortsatte Steiner med reference til den Zylon-skal i kulfiber, som holder siderne på plads.

Annonce:

- Vi vidste præcist, hvad der skete, og vi ved, hvordan frontvingen er bygget, og hvordan enden ikke kan flyve af. Hvis bilen var farlig, ville vi selv kalde den ind. Vi behøver ikke få besked på det. Jeg føler mig overbevist om, at vi har flere kompetente folk til at vurdere, om frontvingen var sikker eller ej, end FIA har, fastslog Steiner.

I Italien lige efter løbet troede Kevin Magnussen, at hans tidstraf var uddelt for noget andet.

- Det var mærkeligt, for straffen kom så længe efter hændelsen. Jeg vidste, at jeg havde to advarsler for at have været af banen, så jeg gik ud fra, at straffen var for ‘track limits’, selv om jeg ikke lige kunne se, hvor det skulle have været sket.

Foto: Edgar Su/Ritzau Scanpix
Foto: Edgar Su/Ritzau Scanpix
 

- Så hørte jeg, at det var fra episoden i første sving, hvor Bottas skubbede mig af banen. Normalt siger de til dig, hvis du skal give positioner tilbage. Det er ret svært, når man bliver skubbet af i sving et at vide præcist, hvor du var i rækkefølgen, da du blev ramt. Det er tricky! Men ingen sagde noget.

Derfor falder der nok også en bemærkning senere på weekenden til de ansvarlige.

- FIA er åbne for at snakke om den slags, siger Magnussen.

Annonce:

- Det koster dem ikke noget at sige ‘giv positionen tilbage’. Jeg ville have gjort det med det samme.

Fik du læst?

- De ønsker os ikke, husk det!

Debriefing fra Monza: Forhandler om vildt comeback

Formel 1-stjernernes hårdeste weekend: Det bliver ikke værre

Magnussen før Singapore: 'Derfor er det så hårdt'

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: