Kæmpe antiklimaks for Kevin: - En joke

Et for tidligt pitstop kostede Monacos Grand Prix for Kevin Magnussen

Foto: BENOIT TESSIER/Ritzau Scanpix
Foto: BENOIT TESSIER/Ritzau Scanpix

MONACO (Ekstra Bladet): Alt, hvad der kunne gå galt for Kevin Magnussen, gik galt i Monacos Grand Prix.

En af hans bedste tidtagninger nogensinde blev skyllet i lokummet.

Startpositionen som nummer fem udløste en 12. plads og nul point til danskeren.

Og grund til eftertanke på Haas’ pitvæg.

Det var ikke en af deres stolteste eftermiddage, hvor Romain Grosjean scorerede en tiendeplads - en ringe trøst ikke mindst fordi han kører over målstregen som nier, men samlede fem sekunders straf op undervejs.

I den danske side af garagen var Magnussens løbsingeniør hurtigt på radioen efter ternet flag med en undskyldning for en fejlslagen strategi.

Positionen på banen, og hvordan man reagerer på de hyppige safetycars er nøglen til at score gode point i Monaco.

Her fejlede Haas.

Grosjean formåede at kæmpe sig i pointene. Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix
Grosjean formåede at kæmpe sig i pointene. Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix
 

Hektisk start
Charles Leclerc og Nico Hülkenberg sørgede for spændingen i løbet, da de efter 11 omgange kørte sammen, men det var allerede her, at Kevin Magnussens løb begyndte at falde fra hinanden.

De førende pittede, og både Renault og Haas tog den forkerte beslutning ved at følge efter dem.

Under starten på vej mod første sving lykkedes det Daniel Ricciardo at klemme sig foran Kevin Magnussen, så de to kom ud i den rækkefølge langt nede i feltet, mens hovedparten af rivalerne blev ude.

Da den truende regn udeblev, og softdækket holdt længe, tabte Ricciardo og Magnussen alt for meget tid på den manøvre. Ikke mindst fordi overhalinger er umulige, og der køres rundt som et tog i Monacos gader.

Nede bagved passede de på dæk, mens der blev trukket fra foran, og eksempelvis begge Toro Rosso-kørere formåede at klemme henholdsvis 32 og 40 omgange ud af deres brugte softdæk.

En joke
Senere i løbet kunne Kevin Magnussen godt fornemme, at den var gal.

- Har alle pittet?, spurgte han.

- Ja, lød svaret.

- Det er en joke, fnyste danskeren. 

Han risikerer desuden en straf efter løbet er overstået for at have skåret en chikane, da Sergio Perez var ved at overhale.

Efter løbet var han skuffet, men diplomatisk:

- For at være helt ærlig ved jeg ikke, hvad der skete. Jeg startede femmer og slutter nummer 12, så det er jeg meget skuffet over.

- Teamet og jeg har gjort det fantastisk ind til løbet, så det var en skam, at det skulle slutte sådan. Vi må se på, hvad der præcist skete, konstaterede han.

Hamilton holdt hjem
Forrest var dysten om sejren intens.

Lewis Hamilton kæmpede med at få sine mediumdæk til at holde til mål, mens Max Verstappen bagfra med de mere holdbare hard-dæk satte ham tungt under pres.

Under den hektiske pitstop-runde, da der var safetycar, sendte Red Bull hollænderen ud i Mercedes’ Valtteri Bottas, en såkaldt unsafe release. Finnen blev trykket ind i autoværnet, hvilket blev takseret til fem sekunders straf.  

Derfor blev Verstappen efter ternet flag degraderet fra anden- til fjerdepladsen. Sebastian Vettel overtog andenpladsen foran Valtteri Bottas.

Leclerc oplevede et sandt mareridt. Foto: Yann Coatsliou/AFP/Ritzau Scanpix
Leclerc oplevede et sandt mareridt. Foto: Yann Coatsliou/AFP/Ritzau Scanpix
 

Charles Leclerc havde store forventninger til sit første hjemmebanegrandprix som Ferrari-kører, men trængslerne fortsatte for den 21-årige monegasker.

Teamet dummede sig under tidtagningen, så han startede 15’er. Aggressiv kørsel vandt ham et par tidlige positioner, men sammenstødet med Nico Hülkenberg, som satte fut løbet, var samtidigt den, som betød, at han udgik.

SE WATTS KARAKTERER HER

Formel 1 Hidsig Haas-boss: - Jeg fatter det ikke

Foto: BORIS HORVAT/AFP/Ritzau Scanpix Formel 1 Hvis Kevin bestemte: Mere race - mindre røvsyg teknologi

Formel 1 Pinlig Ferrari-fadæse: - Vi regnede forkert