Kæmpe ballade efter Haas-mirakler: Nu svarer Kevins boss igen

Haas-chef Günther Steiner mener, at rønnebærrene er sure hos de konkurrenter, Haas gav baghjul i Australien

Haas-chef Günther Steiner svarer nu på den ballade, der har været om teamets nye, hurtige Formel 1-racer. Foto: All Over Press/imago sport
Haas-chef Günther Steiner svarer nu på den ballade, der har været om teamets nye, hurtige Formel 1-racer. Foto: All Over Press/imago sport

- Kritikerne taler uden intelligens og viden!

Sådan lyder det kontante svar fra Haas-bossen, Günther Steiner, efter blandt andre McLaren og Force India har langet kraftigt ud mod Haas-teamet og deres nye, hurtige 2018-racer.

Kritikerne mener, at Kevin Magnussen og Romain Grosjeans bil anno 2018 minder mistænkeligt meget om Ferraris model fra sidste sæson, men over for BBC Sport afviser Günther Steiner alle beskyldninger og opfordrer rivalerne til at nedlægge en protest, hvis der er utilfredshed.

- De ser spøgelser, og de forstår ikke bilens design, siger Günther Steiner om de kritikere, der anklager Haas for at have et lidt for tæt samarbejde med Ferrari, som leverer flere dele til Haas-bilerne.

Læs mere om F1-rivalernes utilfredshed her:

Se også: Ballade i F1-land: Vil have Kevins 'magiske' racer undersøgt!

Force Indias holdchef, Otmar Szafnauer, har været en af Haas-teamets hårdeste kritikere, og Szafnauer mener, at Haas-bilernes præstationer i sæsonopstarten har været intet mindre end magiske.

- Jeg ved bare ikke, hvordan det kan være rigtigt, at nogen, som kun har været i sporten i et par år, uden ressourcer kan producere en bil. Sker det med magi?  Hvis det er, så vil jeg have tryllestaven, har Force India-chefen udtalt.

Læs Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watts analyse af sagen her:

Se også: Rivaler langer ud efter Haas' magiske racer: - Jeg har aldrig hørt om det før

Udtalelsen fra Otmar Szafnauer er ikke faldet i god jord hos Kevin Magnussens teamchef, Günther Steiner. Han mener, at de kritiske udtalelser sker på baggrund af simpel misundelse.

- Hvis du er nødsaget til at retfærdiggøre din egen inkompetence, så er angreb det bedste forsvar. Når nogen med det dobbelte budget af vores ligger bag os i feltet, så må holdejerne naturligt nok spørge sig selv, 'hvad er det, vi laver her', siger Günther Steiner og fortsætter.

- Det er altså en konkurrence. Næste sæson kan det være, vi ligger sidst. Når man anklager nogen, så er man nødt til at have argumenter, der kan bakke anklagerne op i stedet for bare at skyde løs med antagelser, siger Haas-chefen og opfordrer altså McLaren og Force India til at nedlægge protest:

- Hvis de har et problem med vores samarbejde med Ferrari, viser jeg dem gerne vej til FIA (Den Internationale Motorsportsunion, red.), så de kan indgive en klage, siger Haas-chef Günther Steiner til BBC.

Kevin Magnussen har også været ude og afvise kritikken af Haas-raceren:

Se også: Kevin og Romain efter Ferrari-kritik: Knyt sylten, Alonso

McLaren og Force India har allerede meldt ud, at man ønsker, FIA skal undersøge, hvorvidt Haas har overtrådt reglerne, der blandt andet foreskriver, at visse dele på bilen skal være udviklet inden for egne rækker.

Læs meget mere om Formel 1 herunder:

Magnussen skal være stolt af sin præstation i Melbourne, mener Watt. Foto: All Over Press Sport og Spil Kevin scorer topkarakter - og én stjerne dumper fælt

Se også: Topbossen indrømmer: F1 mangler én vital ting

Se også: Ros fra rivalen: Haas hyldes for rørende scene midt i nedturen

54 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere