Kæmpe ballade efter Haas-mirakler: Nu svarer Kevins boss igen

Haas-chef Günther Steiner mener, at rønnebærrene er sure hos de konkurrenter, Haas gav baghjul i Australien

- Kritikerne taler uden intelligens og viden!

Sådan lyder det kontante svar fra Haas-bossen, Günther Steiner, efter blandt andre McLaren og Force India har langet kraftigt ud mod Haas-teamet og deres nye, hurtige 2018-racer.

Kritikerne mener, at Kevin Magnussen og Romain Grosjeans bil anno 2018 minder mistænkeligt meget om Ferraris model fra sidste sæson, men over for BBC Sport afviser Günther Steiner alle beskyldninger og opfordrer rivalerne til at nedlægge en protest, hvis der er utilfredshed.

- De ser spøgelser, og de forstår ikke bilens design, siger Günther Steiner om de kritikere, der anklager Haas for at have et lidt for tæt samarbejde med Ferrari, som leverer flere dele til Haas-bilerne.

Læs mere om F1-rivalernes utilfredshed her:

Ballade i F1-land: Vil have Kevins 'magiske' racer undersøgt!

Force Indias holdchef, Otmar Szafnauer, har været en af Haas-teamets hårdeste kritikere, og Szafnauer mener, at Haas-bilernes præstationer i sæsonopstarten har været intet mindre end magiske.

- Jeg ved bare ikke, hvordan det kan være rigtigt, at nogen, som kun har været i sporten i et par år, uden ressourcer kan producere en bil. Sker det med magi?  Hvis det er, så vil jeg have tryllestaven, har Force India-chefen udtalt.

Læs Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watts analyse af sagen her:

Rivaler langer ud efter Haas' magiske racer: - Jeg har aldrig hørt om det før

Udtalelsen fra Otmar Szafnauer er ikke faldet i god jord hos Kevin Magnussens teamchef, Günther Steiner. Han mener, at de kritiske udtalelser sker på baggrund af simpel misundelse.

- Hvis du er nødsaget til at retfærdiggøre din egen inkompetence, så er angreb det bedste forsvar. Når nogen med det dobbelte budget af vores ligger bag os i feltet, så må holdejerne naturligt nok spørge sig selv, 'hvad er det, vi laver her', siger Günther Steiner og fortsætter.

- Det er altså en konkurrence. Næste sæson kan det være, vi ligger sidst. Når man anklager nogen, så er man nødt til at have argumenter, der kan bakke anklagerne op i stedet for bare at skyde løs med antagelser, siger Haas-chefen og opfordrer altså McLaren og Force India til at nedlægge protest:

- Hvis de har et problem med vores samarbejde med Ferrari, viser jeg dem gerne vej til FIA (Den Internationale Motorsportsunion, red.), så de kan indgive en klage, siger Haas-chef Günther Steiner til BBC.

Kevin Magnussen har også været ude og afvise kritikken af Haas-raceren:

Kevin og Romain efter Ferrari-kritik: Knyt sylten, Alonso

McLaren og Force India har allerede meldt ud, at man ønsker, FIA skal undersøge, hvorvidt Haas har overtrådt reglerne, der blandt andet foreskriver, at visse dele på bilen skal være udviklet inden for egne rækker.

Læs meget mere om Formel 1 herunder:

Kevin scorer topkarakter - og én stjerne dumper fælt

Topbossen indrømmer: F1 mangler én vital ting

Ros fra rivalen: Haas hyldes for rørende scene midt i nedturen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.