Kæmper for livet: Hjerteskærende besked fra familien

Det er endnu uvist, om den forulykkede Juan Manuel Correa overlever sine kvæstelser efter tragedien på Spa, der kostede konkurrenten Anthoine Hubert livet

Resterne af Juan Manuel Correas racer løftes væk på en kran. Foto: Remko de Waal/Ritzau Scanpix
Resterne af Juan Manuel Correas racer løftes væk på en kran. Foto: Remko de Waal/Ritzau Scanpix
Følg Formel 1

Skal du se med denne lørdag? Ekstra Bladet sender Danmarks største thai-boksestævne direkte på tv. Få adgang til showet via Ekstra Bladet+ i dag - og gør din entré lige her!

Summen af de værst tænkelige udfald kendes endnu ikke oven på det fatale uheld under forrige weekends Formel 2-løbet på Spa.

Mens Anthoine Huberts dødsfald blev bekræftet få timer efter ulykken, er det endnu uvist, hvorvidt Juan Manuel Correa, der var den anden implicerede kører i sammenstødet, overlever sine kvæstelser.

Han blev behandlet omgående i Belgien om lørdagen, men er senere fløjet til London, hvor han nu er indlagt.

I første omgang blev hans tilstand beskrevet som stabil, men i en hjerteskærende erklæring, som familien nu har udsendt, er der dystre udsigter.

- For at ære vores søns direkte facon og den ærlighed, som karakteriserede ham, ønsker vi at komme med en opdatering omkring hans skader og velbfindende.

- Som tiden er skredet frem, er der opståede nye komplikationer som konsekvens af den massive kollision, han var udsat for lørdag i Belgien. Ved sin ankomst til London blev Juan Manuel diagnosticeret med akut lungesvigt, lyder det i erklæringen.

Det fremgår, at racerkøreren som følge heraf ikke kan trække vejret selv, og derfor er han nu lagt i kunstigt koma. Tilstanden beskrives som kritisk, men stabil.

Familien lægger dog ikke skjul på, at deres søn kæmper en kamp, hvor livet står på spil.

- Vi er overbeviste om, at vores søn vil overraske os, som han altid gør med sine imponerende kampvilje og styrke, og komme sig fuldstændigt.

- I denne tid beder vi venligt til, at vores privatliv bliver respekteret. Som familie bliver vi nødt til at stå sammen og være der 100 procent for Juan Manuel.

- Maria (Correras mor, red.) og jeg ønsker at benytte muligheden til at bringe vores kondolencer til Huberts familie for deres tab. Vores hjerter er knust, og vi kan kun gisne om den smerte, som det tab har medført dem, lyder det fra faderen Juan Carlos.

Correa torpederede Hubert i forlængelsen af den frygtindgydende Eau Rouge-kurve, da franskmandens bil havde kurs tilbage mod banen efter et møde med barrieren.

Resultatet blev fatalt. Med en hastighed på over 250 kilometer i timen bragede det amerikanske talent ind i sin konkurrent, hvis liv ikke stod til at redde.

Nu kæmper læger i London for at redde Correas.

Debriefing fra Spa: Unik, men risikofyldt chance til Kevin

Watt fælder dom: Scorer topkarakter efter historisk bedrift

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+