Kampklar Kevin: Kunne ikke have bedt om mere

509 omgange nåede en tilfreds Kevin Magnussen sammenlagt at tilbagelægge under sine fire dages test for Renault i Spanien

Hør Jason Watt kommentere Kevins form her

BARCELONA (Ekstra Bladet): Når Kevin Magnussen i næste uge boarder flyet til Melbourne og sæsonens første løb, bliver det med en noget anderledes fornemmelse i kroppen end for et år siden, da han vikarierede for Fernando Alonso.

Dengang uforberedt i en mandagsudgave af en McLaren-Honda. Denne gang i en Renault, som ganske vist er bygget hurtigt, men som den 23-årige dansker henover fire dage har kørt 509 omgange i.

Han meldte sig allerede klar til Melbourne efter tirsdagens arbejde, men onsdag var endnu en vellykket testdag.

- De sidste fire dage har jeg kørt mere end 100 omgange om dagen og over 500 totalt. Jeg kunne ikke have bedt om mere, siger Kevin Magnussen.

- Jeg er glad for, at jeg ikke føler mig så rusten, som jeg kunne have gjort efter et år ude, hvor jeg egentlig kun har kørt to dage i en racerbil – den ene en Le Mans-bil og den anden en DTM.

- Jeg føler mig veltilpas med at skulle køre ræs i den her bil. Det, vi har, er gennemtestet. Vi ved, hvad vi står med, og hvor skal forbedre os. Det er et godt sted at starte, siger Kevin Magnussen – selv om han gerne ville have mere downforce og kraft.

Se også: Fyrede den af i generalprøve: Kevin sendte Renault mod toppen

Kevin Magnussen kørte ofte ud fra garagen på Circuit de Barcelona-Catalunya. Danskeren havde travlt med at bruge tid på banen. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen kørte ofte ud fra garagen på Circuit de Barcelona-Catalunya. Danskeren havde travlt med at bruge tid på banen. (Foto: Jan Sommer)
 

Ved testdagens slutning endte Renaults dansker med tredjebedste tid kun overgået af Lewis Hamilton og Valtteri Bottas. Undervejs toppede han en overgang tidstagningen.

Omgangen blev sat på superbløde dæk og siger ikke noget om teamets reelle styrke i forhold til konkurrenterne. Men de to forsøg havde større mening end blot at se godt ud på tidstavlerne.

- Det var for at teste, hvordan bilen føles på supersoft og for at tjekke, at systemerne virker, når du skal fyre al energi af på en omgang, så lade den på en omgang og fyre den af igen. Bare for at få motorenhedsdelen i tidstagningen tjekket, forklarer Kevin Magnussen.

Torsdag og fredag sidder holdkammeraten Jolyon Palmer i raceren. Kevin Magnussen bliver hængende i Spanien, men mest af alt fordi han skal lave reklamemateriale for Jack&Jones.

Mandag er han i Enstone for at gennemgå analyserne af Palmers testdage, inden han sidst på ugen drager til Australien.

En koncentreret Kevin Magnussen under onsdagens test. (Foto: Jan Sommer)
En koncentreret Kevin Magnussen under onsdagens test. (Foto: Jan Sommer)

21 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere