Kan tage køretid fra Kevin: Renault giver plads til stortalent

Renaults reservekører Esteban Ocon menes ifølge Autosport at få mulighed for at deltage i fredags-træninger forud for Formel 1-løb i denne sæson

Watt om Kevin-konkurrenten Ocon: Han er lynhurtig og gør mig nervøs

Denne Formel 1-sæson har endnu ikke taget sin begyndelse, men spillet om næste års sæder i serien kan allerede være gået igang.

I hvert fald når det gælder kampen i kulisserne. Og her befinder det 19-årige stortalent Esteban Ocon sig. Men spørgsmålet er, hvor længe Renaults 19-årige reservekører bliver ved med at stå og lure i baggrunden.

Den regerende GP3-verdensmester er udlejet fra Mercedes for resten af sæsonen, men franskmanden menes allerede at være et godt bud på en fremtidig fast bestanddel af Renault - hvis teamet ellers kan købe ham fri af kontrakten med de tyske rivaler.

Renault forsøger under alle omstændigheder allerede nu at vise teenageren stor tillid. Ifølge Autosport vil Ocon i denne sæson således få mulighed for at deltage ved fredags-træninger forud for visse Formel 1-løb.

Det var akkurat samme model, Lotus-teamet - som Renault overtog - benyttede sig af i forrige sæson, hvor Jolyon Palmer fik mulighed for at deltage i de tidlige træninger i 13 grandprix-weekender.

I år er han så forfremmet til den ene halvdel af Renaults duo i Formel 1-feltet, men hvorvidt det bliver den 25-årige brite, kollegaen Kevin Magnussen - eller dem begge på skift - der må vige pladsen for Ocon de fredage, hvor det bliver aktuelt, er dog endnu uvist.

Se også: Kevins konkurrent: Det har været lidt katastrofalt

Kevin Magnussen kan komme til at vige pladsen på udvalgte fredage, hvis Esteban Ocon får lov at tage danskerens sæde, når de tidlige grandprix-træninger afvikles. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen kan komme til at vige pladsen på udvalgte fredage, hvis Esteban Ocon får lov at tage danskerens sæde, når de tidlige grandprix-træninger afvikles. (Foto: Jan Sommer)

Fantastisk år foran sig
Skulle dette skulderklap, i form af fredags-træninger til Esteban Ocon, som ventet blive en realitet, er det ikke en helt uventet udvikling. Det er således ingen hemmelighed, at Renaults løbsdirektør Frédéric Vasseur har et særdeles godt forhold til sin unge landsmand.

De to har tidligere samarbejdet på ART Grand Prix-teamet, der har fostret flere store Formel 1-kørere som eksempelvis Lewis Hamilton og Nico Rosberg. Det var på dette hold, at Ocon tog VM-titlen i GP3-serien i forrige sæson.

- Han er sandsynligvis en af de seneste års mest succesfulde unge kørere, sagde Vasseur ifølge GP Update, da han i februar satte ord på Ocon.

- Han har et fantastisk år foran sig i form af rollen som tredje- og reservekører for os sammenfattet med de programmer, han skal indgå i med Mercedes, lød det fra Vasseur.

Foruden sejren GP3-serien har Ocon også triumferet i det europæiske Formel 3-verdesmesterskab. Det skete i 2014, da han bare var 17 år gammel.

Solen skinnede på Kevin  Magnussen og Renault under testen i Barcelona - men der venter hårdt arbejde for teamet for at kæmpe sig op i den bedste halvdel af feltet. (Foto: Jan Sommer) Sport og Spil Sådan er magtforholdet på årets Formel 1-grid

54 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere