Kevin åbner op: Der var rod i ledelsen hos Renault

Kevin Magnussen glæder sig til at køre hos Haas, der ifølge danskeren har en mere ren ledelsesstruktur sammenlignet med Renault

Med indgangen til 2017 blev Kevin Magnussen officielt en del af Haas-teamet, og et foreløbigt punktum er dermed sat i forhold til hans tid hos Renault.

Den situation er danskeren ganske tilfreds med. Magnussen har længe talt varmt om det amerikanske mandskab, og i et interview med BT giver han nu udtryk for, at Haas fremstår som en organisation, hvor der – sammenlignet med hans tidligere arbejdsgivere - er mere ro på de indre linjer.

- Jeg føler, at jeg i Formel 1 har været uheldig at ramme to teams, hvor der har været lidt rod i ledelsen. Haas er et helt andet team end både McLaren og Renault. Og det passer meget bedre til mig, siger Kevin Magnussen til BT.

Især det ledelsesmæssige betyder noget for hans valg for 2017 og 2018. Danskeren havde et tilbud liggende fra Renault, men følte ikke, at ledelsen hos det franske team ønskede at satse på ham som en langsigtet løsning. Derfor faldt valget på Haas.

- Hos Haas er der en meget mere ’ren’ ledelsesstruktur. Teamchef Guenther Steiner styrer butikken, og ejeren Gene Haas står for økonomien, siger Magnussen.

- De er begge rigtige ’racere’, der er med i Formel 1, fordi de elsker sporten, og ikke fordi de skal profilere sig selv eller tjene en masse penge. Den indstilling passer mig rigtig godt, for jeg er selv præcis samme type, siger danskeren.

- Haas er meget mindre afhængig af sponsorer end Renault – og det er jeg superglad for. Hvis det var muligt, ville jeg udelukkende beskæftige mig direkte med racing. Det kan jo ikke undgås, at pr-arbejdet tager fokus væk fra racing.

Roserne i retning mod Haas må siges at være gengældt. I slutningen af december udtalte holdets ejer, Gene Haas, sig i yderst positive vendinger i om Magnussen, da amerikaneren satte ord på forventningerne til den danske nyerhvervelse.

- Kevin har en sand racerkørers perspektiv, og jeg mener, han er god til at samle point, når han skal, hvilket er en ekstrem svær ting at gøre. Man kan køre virkelig hurtigt til kvalifikation eller på individuelle omgange, men at køre Grand Prix er en helt anden disciplin, og der er nogle kørere, som er virkelig dygtige til det, fortalte Gene Haas til ESPN

Den kommende Formel 1-sæson tager sin officielle begyndelse i weekenden 24.-26. marts, hvor Melbourne danner rammen om årets første løb - og altså dermed Kevin Magnussens grandprix-debut for Haas.

Milliarderne ruller i Formel 1. Her ses Kevin Magnussen i sin Renault-racer i Ruslands grandprix i 2016. Foto: All Over Press. Formel 1 Milliarderne ruller: Så meget koster det at drive et Formel 1-team

Formel 1 Se dem her: Årets ti vildeste crash i Formel 1

Formel 1 Magnussen: Haas-skifte er ingen omvej

Gene Haas og Kevin Magnussen skal næste sæson arbejde sammen om at skaffe point til det amerikanske Haas-team i Formel 1. Foto: Jan Sommer Formel 1 Haas-ejer lovpriser Kevin: Det forventer vi af ham