Kevin ærgrer sig: Jeg havde det svært

En safetycar kostede Kevin Magnussen en otttendeplads i Kinas Grand Prix, mener danskeren

Næsen var sat op efter point til begge Haas-racere trods en kvalifikation, hvor marginalerne var imod det amerikanske team. Så der var lidt blandede følelser over den tiendeplads og det ene point til Kevin Magnussens side af garagen.

Danskerens lange første stint på softdækket muliggjorde som minimum en ottendeplads, inden en safetycar vendte løbet på hovedet. Pierre Gasly havde fået lov til at køre forbi sin teamkammerat, men sidste uges store helt endte med at køre ind i Brendon Hartley i stedet.

På dette tidspunkt var Kevin Magnussen i færd med at køre et langt sidste stint på medium, så den safetycar og mulighed for gratis pitstop til rivalerne spolerede chancen for et kinesisk drømmeløb.

- Det var lidt uheldigt, at den overhovedet kom. Jeg ved ikke, om det havde hjulpet at pitte sammen med Renault'erne. Det er helt sikkert, at den kom på et uheldigt tidspunkt, men det kan ske, sagde Kevin Magnussen efterfølgende til 3+.

TV: Toro Rosso-racere brager sammen – Safety car på banen

Kevin Magnussen kunne ikke holde Carlos Sainz bag sig til slut. Foto: Glenn Dunbar/LAT Images/REX/All Over Press
Kevin Magnussen kunne ikke holde Carlos Sainz bag sig til slut. Foto: Glenn Dunbar/LAT Images/REX/All Over Press
 

I modsætning til Nico Hülkenberg og Carlos Sainz kunne danskeren ikke have skiftet til softdæk, for dem havde han ikke flere af. Der skulle have været ultrasoft på Haas-raceren, så afvejningen hos strategerne var, hvorvidt det ekstra pitstop kunne tjenes ind på friske dæk. Og om de bløde ultrasoft i så fald kunne holde hjem.

De valgte at lade både Kevin Magnussen og Romain Grosjean blive ude på medium-dæk. Begge kæmpede med kolde dæk uden det store greb, da løbet blev givet frit.

- Jeg har det virkelig svært på første omgang, hvor safetycaren kører ind. Jeg ved, at sving et bliver altafgørende, for Renaulten (Hülkenberg) bagved har soft på. Jeg kommer ud over kerben i første sving for at prøve at få en god udgang, og så kommer han forbi, forklarer den 25-årige dansker.

Uden den safetycar ville det have blevet til en bedre placering, mener Magnussen. Først slap Nico Hülkenberg og siden måtte han opgive at forsvare sig mod først Fernando Alonso og siden Carlos Sainz.

- Jeg tror nok, vi var blevet ottere. Vi lå rigtig godt på medium-dækket, der var sindssyg god balance, men da de kølede ned, tog det ligesom pusten af dem. Det var uheldigt, men jeg fik stadig noget med hjem, siger han.

- Det er selvfølgelig sjovt og underholdende at få kørt noget ræs, men jeg ville hellere have kørt et kedeligt løb og scoret fire eller seks point.

Sidste år var der masser af hug til Kevin Magnussen for danskerens kørsel. I går det ud over Max Verstappen. Red Bull-køreren kompromitterede både sit eget og Sebastian Vettels løb og fik en straf for at vædre Ferraris øjeblikkelige VM-etter.

Daniel Ricciardo snuppede sejren, som burde have været Max Verstappens ifølge Red Bull-bossen Helmut Marko. Foto: AP
Daniel Ricciardo snuppede sejren, som burde have været Max Verstappens ifølge Red Bull-bossen Helmut Marko. Foto: AP
 

Udskældt Verstappen: Jeg har sagt undskyld til Vettel – Sæsonstarten har været shit

Se også: Ferrari forklarer: Derfor blev mekaniker kørt ned

Se også: Han tog Formel 1 med storm: Er luften gået af ballonen nu?

Ude af cockpittet undskyldte Verstappen med det samme.

- Jeg er nødt til at lære fra, hvad der skete i dag. Jeg tror ikke, jeg nødvendigvis skal være mindre aggressiv; måske skal jeg bare være bedre til at bevare overblikket. Jeg synes, jeg var god nok til det tidligere, men måske med de seneste løb, som ikke gik min vej, prøver at jeg redde point. Og det fungerer ikke for mig, siger han.

Red Bull-bossen Helmut Marko var sit pragmatiske jeg. Til spansk tv konstaterede han slet og ret, at Max Verstappen forærede sejren væk med det overambitiøse overhalingsforsøg. Hvordan Kinas Grand Prix ellers forløb, kan du læse her.

I sin seneste klumme behandler Jason Watt netop Max Verstappens skuffende sæsonstart.

Kevin Magnussen fik modsat Romain Grosjean point i Kina. Foto: Steven Tee/LAT Images/REX/All Over Press Sport og Spil Watts dom: Topkarakter til Kevin - den her gør ondt på Grosjean!

Mercedes-boss langer ud: Nu er det for meget, Verstappen!

Foto: Jan Sommer Sport og Spil Kevins nye Dubai-liv: Jeg savner Elsa helt vildt

Tidligere holdkammerater og nuværende rivaler vender verdenssituationen. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Overrasker F1-paddocken: Hvad har I gjort ved Kevin?

Gang i den før Spaniens Grand Prix i Kevin Magnussens fansektion. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Den eneste guide, du har brug for: Sådan ser du Kevin i 2018

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen