Kevin afslører: Jeg var tæt på Force India

Ron Dennis bankede i bordet, og så blev det Sergio Pérez og ikke Kevin Magnussen, der skulle til Force India i 2014

Kevin fanget i Barcelona i snak med Gary Gannon, der er race-ingeniør og fysioterapeut Thomas Jørgensen. Foto: Jan Sommer
Kevin fanget i Barcelona i snak med Gary Gannon, der er race-ingeniør og fysioterapeut Thomas Jørgensen. Foto: Jan Sommer

Kevin Magnussen fik en omtumlet og hæsblæsende debut på Formel 1-scenen i 2014, da han debuterede i McLaren-raceren med andenpladsen i Melbourne.

Men havde det ikke været for teamejer Ron Dennis, var den unge dansker sendt til Force India.

Det fortæller Magnussen nu i Formel 1’s podcast ’Beyond the Grid’.

- Jeg troede, jeg skulle køre for Force India. Jeg havde ikke en underskrevet kontrakt, men vi havde givet hinanden håndslag på, at jeg skulle køre for Force India, fortæller han.

Ideen var, at britiske McLaren skulle hjælpe Force India, og samtidig kunne stortalentet fra Danmark få en masse erfaring i feltet, inden han vendte retur til McLaren.

Det var planen, indtil Ron Dennis vendte tilbage som CEO i januar ’14.

- Han ville ændre en masse ting, og jeg var så en af de ændringer, han ville have. Og så fik jeg sædet i stedet for Sergio Perez, fortæller Kevin Magnussen.

Læs også: Se også: Vred armen rundt på Kevin: - Fucking svært

Allerede i november 2013 havde Pérez annonceret, at han ville forlade McLaren til fordel for Force India. Det skete efter en skuffende sæson for mexicaneren – hans eneste for holdet – hvor han var raget uklar med holdkammerat Jenson Button i Bahrain.

En måned senere bekræftede Force India, at de havde ansat ham.

Kevin debuterede som bekendt med andenpladsen i Melbourne. Siden hentede han yderligere 11 top ti-placeringer i sæsonen og sluttede som samlet nummer 11.

Alligevel tror han i dag på, at det nok havde været bedre, hvis han var blevet sendt til Force India dengang.

- Det havde nok været bedre for mig at komme til et mindre Formel 1-hold og stille og roligt vænne mig til Formel 1 på et mindre hold, og så komme til McLaren senere, siger han.

- Det, tror jeg, havde været bedre både for dem og for mig selv, siger han i interviewet, hvor han også fortæller om sin far, Jan, der var en væsentlig grund til, at Kevin fik en plads hos briterne.

- De sagde, at de stadig havde arbejde, der skulle gøres med Magnussen-navnet. Så det hele blev muligt, fordi jeg var hans søn, siger Kevin Magnussen.

Det blev blot til en enkelt sæson for Kevin hos McLaren. Den dobbelte verdensmester Fernando Alonso blev efter sæsonen hentet til, og danskeren måtte i 2015 affinde sig med en rolle som testkører, inden McLaren senere samme år opsagde kontrakten med ham.

Læs også: Se også: Watt sikker: Grosjean ryger ud

Læs også: Se også: Haas-sponsor dømt - skal afsløre ALT

Sport og Spil Debriefing fra Østrig: På vej ud - de topper Haas' ønskeliste

Kevin Magnussen kørte en fremragende kvalifikation, men en tyvstart kostede dyrt søndag eftermiddag. Foto: LISI NIESNER/Ritzau Scanpix Sport og Spil Trods kæmpe nedtur: Kevin tæt på topkarakter

Fra denne sæson er Gary Gannon skiftet fra den franske til den danske side af Haas-garagen. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Løbsingeniør: Måtte knække koden til Kevin  

1 af 7 Kevin på podiet med Nico Rosberg og Daniel Ricciardo i 2014. Danskerens hidtil eneste podieplacering. Foto: Jan Sommer
2 af 7 Danskeren måtte leve med en tilværelse som testkører i 2015 for McLaren. Foto: Jan Sommer
3 af 7 Kevin i selskab med Renault-ingeniør Chris Richards og reservekører Esteban Ocon. Foto: Jan Sommer
4 af 7 2017 var Magnussens første sæson hos Haas. Her ses han på Monza i '17. Foto: Jan Sommer
5 af 7 Kevin i selskab med ingeniører Hiroshi Tomitsuka og chefingeniør Ayao Komatsu i Abu Dhabi. Foto: Jan Sommer
6 af 7 Foto: Jan Sommer
7 af 7 Kevin fanget i Barcelona i snak med Gary Gannon, der er race-ingeniør og fysioterapeut Thomas Jørgensen. Foto: Jan Sommer
42 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere