Kevin afslører: McLaren-brud kom på min fødselsdag - via mail!

- Det var en kort besked, som forklarede, at der ikke ville være noget til mig i fremtiden. Den kom på min fødselsdag, faktisk, fortæller Kevin Magnussen og bekræfter sin ventede afsked med McLaren

Kevin Magnussens fremtid ligger uden for McLaren - forhåbentlig i Formel 1, men under alle omstændigheder bag rattet i en racerbil. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Kevin Magnussens fremtid ligger uden for McLaren - forhåbentlig i Formel 1, men under alle omstændigheder bag rattet i en racerbil. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Formel 1 er en barsk en verden, hvilket Kevin Magnussen måtte sande 5. oktober. Det ventede split med McLaren kom på hans fødselsdag. Ikke via Ron Dennis' egen stemme, men gennem topchefens personlige assistent på mail.

Det afslører den 23-årige dansker i et interview med motorsport.com, hvor han også bekræfter, at hans kontrakt med McLaren ikke bliver forlænget.

- Da vi havde passeret datoen for McLarens option på mig, gik jeg og ventede på at høre fra dem. Jeg hørte ikke noget i nogle dage og efter en lille uge, så jeg en mail fra Rons personlige assistent Justine (Bowen) i min indboks. Jeg havde en idé om, hvad det kunne være.

- Det var en kort besked, som forklarede, at der ikke ville være noget til mig i fremtiden. Den kom på min fødselsdag, faktisk, fortæller Kevin Magnussen.

At beskeden kom via mail tager han ikke så tungt.

- Åh, det havde jeg ikke det store imod. Bare en detalje, ikke? Der er ingen grund til at lave et stort postyr ud af det.

Nyheden var ventet, og bruddet med McLaren uundgåeligt efter det britiske team valgte at fortsætte med Jenson Button endnu en sæson.

- Hør her, jeg gjorde det klart, at jeg var 100 procent besluttet på at køre ræs næste år. Og McLaren har allerede to kørere på kontrakt til næste sæson i form af Jenson og Fernando. Så tre kørere i to biler dur ikke, vel?

- Jeg ville kun have en chance for at køre for McLaren i 2016, hvis den ene af dem gik på pension eller noget i den stil. Det kommer efter al sandsynlighed ikke til at ske, så det var ret tydeligt, at der ikke længere var plads til mig hos McLaren.

Kevin stopper hos McLaren

Kevin Magnussens førsteprioritet for næste sæson er fortsat Formel 1, og hvis det ikke lykkes, så et attraktivt sæde i en anden serie.

- Jeg har haft gode snakke med en række Formel 1-teams, og nogle af dem fortsætter. Så der har jeg chancer. Formel 1 er stadig mit mål. Mine ambitioner har ikke ændret sig.

- Jeg ved, hvordan man vinder løb. Jeg ved, hvordan man vinder mesterskaber, og jeg har stadig til hensigt at blive Formel 1-verdensmester. Det kommer ikke til at ændre sig, siger Kevin Magnussen, som ikke er nervøs for fremtiden, selv hvis de ledige sæder hos Lotus og Manor bliver fyldt uden ham.

- Som jeg plejer at sige, så er jeg sat på denne jord for at køre ræs, så jeg kører ræs. Igen vil jeg ikke gå ind i detaljer, men jeg er glad for at sige, at en række interessante muligheder er kommet min vej henover de sidste dage og uger. Jeg kan med sikkerhed sige, at jeg tager en af de muligheder.

Derfor trækker Kevins Formel 1-afklaring ud

Kevin Magnussen beskriver sin tid hos McLaren således:

- Vel både god og dårlig. Jeg blev en del af deres talentprogram i 2010 og var naturligvis enormt spændt over at blive en del af McLaren-familien på det tidspunkt. Martin (Whitmarsh, tidligere teamchef) var en stor hjælp i  begyndelsen. Henover årene har jeg fået tætte forhold til en del andre gode folk fra McLaren.

- Hovedparten af McLarens ansatte er gode folk, rent faktisk. Der er for mange til at navngive alle, men jeg vil nævne Aki Hintsa, McLarens læge, som har hjulpet mig meget. Især til at begynde med. Som du sikkert ved, kæmper Aki mod kræft i øjeblikket. Han er en fantastisk fyr, og jeg ønsker ham virkelig det bedste, siger Kevin Magnussen.

Jason Watt: Skam jer, McLaren!