Kevin blandt frustrerede F1-stjerner: Det giver ingen mening

Kørerne er uforstående over de strammede radioregler til denne sæson. – De får den modsatte effekt, mener blandt andre Kevin Magnussen

Kevin Magnussen fik torsdag til at gå med de obligatoriske interviews og fotoseancer før fredagens første træning (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen fik torsdag til at gå med de obligatoriske interviews og fotoseancer før fredagens første træning (Foto: Jan Sommer)

MELBOURNE (Ekstra Bladet): En Formel 1-kører skal føre bilen selv - både til genistreger og dumheder - uden at være en marionetdukke for ingeniørerne. 

Sådan lyder den ædle begrundelse for, at det internationale motorsportsforbund FIA til denne Formel 1-sæson yderligere har strammet reglerne for, hvad pitten må fortælle kørerne over radioen, og nok så vigtigt, hvad de ikke må tale om.

I de komplicerede racere skal kørerne selv stå for blandt håndteringen af dæk, brændstofforbrug og hybridsystem.

Men hovedparten af Formel 1-kørerne forudser, at tavsheden ingen effekt får - eller i værste fald den modsatte.

Kevin Magnussen udlægger ændringerne således:

- De betyder, at vi skal huske nogle flere ting i forhold til at få det at vide over radioen. Jeg kan ikke sige, jeg helt forstår det, men sådan er det, og det må vi indrette os efter.

Kørerne får mere hjemmearbejde, for bandlyste emner omfatter ting, som kan memoreres, trænes i simulator eller aftales på et strategimøde.

Renaults dansker stiller sig tvivlende over for, hvorvidt radiotavsheden vil hjælpe de bedste kørere til at bevise deres evner - som målet med ændringen er.

- Jeg er helt enig i grunden til, hvorfor de har gjort det. Personligt tror jeg bare, det får den modsatte effekt. At vi kommer til at koncentrere os endnu mindre om at køre stærkt, fordi vi hele tiden skal holde øje med tingene på rattet.

- Vi skal hele tiden kigge på om tingene er i orden i stedet for at glemme alt om det og bare køre.

- Hvis vi hørte noget fra pitten om, at nu skal du spare bremserne, spare benzin eller i den dur, så gjorde man det. Nu betyder det, at vi hver omgang skal holde øje med alle de ting. Det er lidt irriterende, siger Kevin Magnussen.

Magnussen på podiet i selskab med blandt andre medkører Jolyon Palmer i Melbourne onsdag. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 16. mar. 2016 - kl. 12:31 Kevin ligeglad med farven: Bare den er hurtig

Han er så langt fra den eneste med den holdning i paddocken. Fernando Alonsos version er denne:

- Vi må lige se et par løb an, før vi drager konklusioner med disse begrænsninger. Jeg har ikke lyst til at være negativ, men helt ærligt så tror jeg, at denne løsning vil få den modsatte effekt. Målet er at give køreren mere frihed til strategi og ændringer på bilen.

- Nu kommer vi slet ikke til at påvirke, hvad vi gør, fordi vi ikke har muligheden for at diskutere mulighederne over radioen. Så vi kommer til at holde os til den strategi, som vi er blevet enige om to timer før løbet.

- Jeg tror ikke, ændringerne får den store betydning, og hvis de gør, kommer de kun til at begrænse kørerne yderligere, siger McLaren-Hondas spanske verdensstjerne.

Heller ikke Ferraris Sebastian Vettel er videre imponeret.

- Nogle af disse begrænsninger er lidt barnlige. Visse mennesker har fået nogle smarte påfund, og jeg ved ikke, hvorvidt de rent faktisk vil opnå, hvad der er tilsigtet, mener tyskeren.

De første konsekvenser af radiotavsheden får man første gang at se under lørdagens kvalifikation.

Se også: Formel 1-klar? Her er de vigtigste nye regler til 2016

Se også: Formel 1-stjerner raser: De ødelægger sporten

23 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere