Kevin-boss taler med store ord: 'Det går ud over hans omdømme'

- Jeg respekterer ham som kører, men det går ud over hans omdømme, for det er ikke første gang, siger Günther Steiner, efter Carlos Sainz igen kom på tværs

Foto: Imago/All Over Press
Foto: Imago/All Over Press

For anden gang denne sæson medbringer Toro Rossos Carlos Sainz Jr. en straf på tre placeringer på startgridden, efter han i Canada stødte sammen med både Romain Grosjean og Felipe Massa, fordi spanieren ikke orienterede sig i sidespejlene.

Tidligere på sæsonen gik det ud over Williams-rookien Lance Stroll, og om end Haas-teamchefen Günther Steiner har respekt for Toro Rosso-kørerens talent advarer han mod, at gentagne ulykker skader spanierens ry.

- Jeg er ikke dommer, men generelt vil jeg sige, at den slags behøver han ikke gøre. Jeg respekterer ham som kører, men det går ud over hans omdømme, for det er ikke første gang. Alle laver fejl, men når det gentager sig, siger Haas-teamchefen på sit pressemøde torsdag i Baku.

Efter grandprixet i Canada var Steiner vred, og selv om Sainz bliver rykket bagud på søndag, gør det ikke situationen bedre. 

- Jeg får ingen tilfredsstillelse ud af, at nogen får en straf. Sainz burde have vidst bedre; jeg synes, han er en bedre kører, end den situation viser, siger teamchefen.

Carlos Sainz var skyld i den dramatiske start i Canada. Foto: Imago/All Over Press
Carlos Sainz var skyld i den dramatiske start i Canada. Foto: Imago/All Over Press
 

Allerede fredag under træning var der ballade, hvor spanieren ikke så Kevin Magnussen komme bagfra på en hurtig omgang. Ifølge dommerne var Sainz skyldig i et skabe en potential farlig situation, hvor kun vakse reaktioner fra danskeren afværgede et sammenstød med over 200 km/t. Forseelsen blev takseret til en påtale.

- Jeg var ret skuffet over ham i Canada. I løbet og hvad han lavede under træning. Han så ikke Magnussen komme, og han slap med en reprimande – ingen strafpoint på licensen. Jeg synes ikke, han skulle have haft en gridstraf, men det var nøjagtig det samme som med os sidste år, hvor Gutierrez i Belgien fik fem strafplaceringer for en lignende situation.

- Han havde samme problem, hvor han ikke fik besked af sin løbsingeniør. Esteban vidste ikke, at Wehrlein var på vej, og stewards sagde, at det ikke var en undskyldning. Okay, det var det så for Sainz i år, så han slap billigt!

- I løbet ser han ikke noget i sine spejle to gange! Han er bedre end det, hvilket er det mærkelige for mig. Først er han ved at blive påkørt, Grosjean trækker sig, og så sker det igen anden gang. Kom nu, hvor mange gange skal det ske, før du indser, at du ikke ser noget. Det ødelagde både vores og Massas løb, siger Günther Steiner.

Felipe Massa synes tilmed, at Carlos Sainz slap billigt. Situationen fra Canada minder brasilianeren om, da Romain Grosjean i 2012 fik et løbs karantæne.

- Jeg synes ikke, det var så forskelligt i forhold til, hvad Grosjean gjorde, og Sainz slipper med tre placeringer. Jeg husker, da Grosjean lavede farlige manøvrer, gav de ham et løb derhjemme. Nu tænker jeg, at de også skal være stærke, siger Williams-veteranen ifølge Autosport.

Se også: Grosjean flirter med Ferrari: Sædet er et opkald væk

Se også: F1-problembørn i krig: Sender vild sviner til holdkammerat

Se også: Nøgle-kollegaen vurderer: Kevin minder om kølig Ferrari-stjerne

Se også: Bragede ind i to stjerner: F1-talent undskylder voldsom brøler

Se også: Får påtale: Sainz i ny batalje med Kevin

Kevin Magnussen kalder Giuliano Salvi for den bedste løbs-ingeniør, han har arbejdet med. Og italieneren er positivt overrasket over samarbejdet. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Løbs-ingeniøren totalt overrasket: 'Troede Kevin var besværlig'

12 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere