Annonce:
Annonce:

Kevin charmerede sig ud af verdensmester-konflikt

Kevin Magnussen var ufrivillig statist til årets bedst besøgte pressemøde

Annonce:
Følg Formel 1

SPIELBERG (Ekstra Bladet): Sjældent har så mange i Formel 1-paddocken haft så ondt af Kevin Magnussen som torsdag før Østrigs Grand Prix.

På en dag, hvor konflikten mellem Lewis Hamilton og Sebastian Vettel var den helt store historie, havde det internationale motorsportsforbund FIA naturligvis indkaldt den tre- og firedobbelte verdensmester til sin pressekonference.  

I smørhullet som buffer imellem kamphanerne blev Kevin Magnussen placeret.

Det gjaldt op at finde en grimasse, der kunne passe, hvilket danskeren løste til topkarakter.

Han entrerede scenen som den første foran årets største opbud til et pressemøde. Som han satte sig på sin allokerede plads i midten gav han tommel op og smilede, hvilket fremkaldte latter fra forsamlingen.  

Kevin helt privat: Bliv klogere på F1-stjernens andet liv

Annonce:

I de næste 30 minutter blev der skudt fra højre og venstre mod verdensmestrene - mens Kevin Magnussen kunne hvile stemmebåndet.

For to uger siden i Aserbajdsjan kørte Sebastian Vettel i ren ‘road rage’ op på siden af og ind i Lewis Hamilton.

Efterfølgende viste hverken tyskeren eller Ferrari anger; de var kun vrede over den ti sekunders stop-and-go-straf, som dommerne uddelte for episoden.

Mandag undskyldte parterne imidlertid offentligt efter et møde i Paris med det internationale motorsportsforbund FIA, som lukkede sagen. Særligt de britiske medier har svært ved at forstå, hvordan Vettel kunne slippe så let. Især fordi han sidste år slap godt fra at sige ‘Fuck off’ til løbschefen Charlie Whiting.

De føler FIA-præsident og tidligere Ferrari-boss Jean Todt holder hånden over tyskeren, der burde have været straffet med et løbs udelukkelsen.

Sebastian Vettel forklarer sin kovending således:

Annonce:

- Jeg havde et anderledes syn inde i bilen, end da jeg kom ud. Jeg har talt med Lewis, og jeg ser ingen grund til at puste sagen mere op.

- Det var et forkert træk at køre op på siden af ham og ramme hans dæk. Det føltes, som om Lewis ramte bremserne, og jeg kunne ikke undgå at køre op i ham. Der var ingen onde hensigter. Så jeg tror ikke, at han bremse-testede mig. I situationen læste jeg det sådan. Jeg var overrasket, og derfor blev jeg ophidset og overreagerede. Er jeg stolt af det øjeblik? Nej. Kan jeg tage det tilbage? Fortryder jeg det? Ja. 

doc6vopsktpoxizlpo7b07.jpg 

Lewis Hamilton accepterede undskyldningen, men understregede samtidig, at han står ved sine udtalelser efter løbet. Heriblandt at han kaldte den firedobbelte verdensmester en ‘skændsel’ for sporten. 

- Jeg føler ikke, jeg sagde noget, jeg har fortrudt. Min mening er den samme. Men det er vand under broen nu, siger Lewis Hamilton.

Annonce:

- Der ikke spændinger imellem os. Vi har talt om det respektfuldt i telefonen. To ting er vigtige for mig. For det første, at Sebastian erkendte, at jeg ikke bremse-testede ham. Fordi folk sendte beskeder til mig, at jeg var gået over grænsen. Men tydeligvis bremsede jeg ikke. For det andet er trafiksikkerhed en stor ting, som FIA arbejder meget for. Så deres beslutninger reflekterer på sporten.

Kevin i storform: Så strålende var han

Et af de få spørgsmål til Kevin Magnussen gik på, hvordan han så situationen, og hvorvidt en anden kører ville få samme behandling. Den hvepserede ville Haas-køreren ikke stikke hånden i - heller ikke efterfølgende på dansk.

Teamchefen Günther Steiner var som vanlig ikke bleg for at give sin holdning:

- Sebastian indså, at han gjorde noget forkert, og han undskyldte. Det er en god måde at gøre tingene på. Han havde fået en straf i løbet, giver du ham en bagefter, svarer til at sparke en mand på knæene i hovedet. Lad det ligge. 

Tyskeren går ind til løbet med ni strafpoint på licensen. Pådrager han sig tre i Østrig, udløser det automatisk udelukkelse til næste grandprix.

Gense den kontroversielle situation og se Kiesas analyse

Annonce:

Jason Watt efter 'latterlig' dom: Kevin var blevet kylet ud

Undskylder alt: Jeg skabte farlig situation

'Ulækre' Vettel kørte ind i Hamilton: Nu er sagen afgjort

VM-favoritter i verbal fight: 'Han er en skændsel'

F1 Stilling 2017

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: