Kevin efter historisk Haas-resultat: Svært og skræmmende

Der skulle kæmpes i Kevin Magnussens cockpit for at sikre Haas femtepladsen i konstruktør-VM og danskeren syvendepladsen i den individuelle stilling

Følg Formel 1

SPIELBERG (Ekstra Bladet): Efter en liveoptræden i pitlane på britisk Sky F1 foran horder af Max Verstappen-fans så Kevin Magnussen sit snit til at takke nej til yderligere hyldestinterview, fordi han ‘virkelig gerne’ tilbage ville tilbage til sit team.

Denne søndag handlede Haas-teamets bedste resultat nogensinde - endda i grandprix nummer 50 - om holdet.

Fjerde- og femtepladsen burde have været sat allerede i Australien til årets første løb, men som bekendt gik to pitstop grueligt galt. I Østrig var teamet klart fjerdebedst efter topholdene og udnyttede to udgåede Mercedes plus en Red Bull til at score de 22 point, som har manglet siden premieren.

At Kevin Magnussen denne weekend sluttede bag sin teamkammerat er en ligegyldig detalje for Haas.

- Det betyder sindssygt meget for os. Det er stort boost for os i mesterskabet. Nu ligger vi femmer i konstruktør-mesterskabet, og jeg ligger syver i kørermesterskabet, så det må man sige er et boost, sagde Kevin Magnussen, da Ekstra Bladet fulgtes med ham ned til velfortjent hyldest af teamet.

Anført af teamejer Gene Haas og chefingeniør Ayao Komatsu.

doc70tnv4le1cn14ec8bnhy.jpg 

Selv om det så nemt ud, som løbet udviklede sig, skulle der arbejdes noget hårdere fra Kevin Magnussens position end Romain Grosjeans. 

Efter Bottas’ uheld turde Haas ikke sende begge kørere i pit på samme tid under den virtuelle safetycar, så den 25-årige dansker skulle efter sit pitstop forbi både Carlos Sainz og Esteban Ocon for at vende tilbage til positionen bag sin egen teamkammerat.

Som kørerne gik deres rundtur til de obligatoriske tv-interview blev der også fyret jokes af mellem de tidligere Renault-kollegaer; netop Esteban Ocon er en af dem, som Kevin Magnussen kommer bedst ud af det med.

- Vi havde en fed fight. Det tog mig nogle omgange at få sat trækket ind. Men jeg fik det plads og kom forbi ham med en fed overhaling, fortæller Magnussen.

Herefter byttede Force India-kørerne position, fordi Sergio Perez på friskere dæk var hurtigere og skulle have chancen for at angribe. Mexicaneren gjorde livet hårdt for Kevin Magnussen.

- Det var svært og skræmmende. Dækkene faldt bogstaveligt talt fra hinanden. Jeg havde pres på, men virkelig ikke lyst til at presse dækkene særlig meget. Men det var jeg nødt til.

Kevins fremtid næsten på plads: Kun detaljer mangler

Grosjean slår tilbage: - Afskriv mig ikke

- Gjaldt virkelig om at holde tungen lige i munden og køre stærkt uden at gå over grænsen. Det er sådan noget, som er svært, men som lykkes i dag.

Teamkammeraten Romain Grosjean fejrede sin smukke kvalifikation lørdag med fodbold og en 4-3-sejr over Argentina. Planen hos team Magnussen er at fulde en perfekt dag for holdet foran tv’et på hotellet med en dansk VM-sejr …

Haas-boss: Vi ser den rigtige Kevin nu

Romains største krise: Jeg fortjente en på synet

Det ser du ikke på tv: Kom bag Haas' lukkede døre

F1 Live resultater 2018

F1 stilling 2018

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind