Annonce:
Annonce:

Kevin efter ny trafik-prop: Hårde lærepenge

- Vi burde kunne gøre det bedre, siger Kevin Magnussen efter hans dårlige kvalifikation i Canada

Annonce:
Følg Formel 1

MONTREAL (Ekstra Bladet): Ikke én eneste ren omgang nåede Kevin Magnussen at køre under 18 minutters kvalifikation til Canadas Grand Prix.

Racerne klumper sig sammen på en kort bane som Circuit Gilles Villeneuve, og da Pascal Wehrlein sendte sin Sauber i væggen sluttede sessionen tidligt.

Haas havde næppe farten til top-ti i Canada, men hvor Romain Grosjean slap nemt videre fra Q1 og starter som 14’er, måtte Kevin Magnussen nøjes med 18. plads.

Foran tv-kameraerne svarede den skuffede dansker med enstavelsesord. Et par timer senere var han mere snaksalig, om end han passede på sine ord.

For man taler ikke dårligt om sit team.

Zigzag gennem biler på langsommere omgange blev kostbart for den danske Haas-kører.

Annonce:

Dårlige beslutninger fra pitten, fejlinformation, uheld eller mangel på erfaring fra det unge team eller racerkøreren selv er alle bud på en forklaring - og sandheden formentlig en kombination.

- Jeg ved ikke, om det er mangel på erfaring. Jeg kan ikke lade være med at synes, at det er nogle svære situationer, vi kommer ud for. Det, kan man sige, har noget med held at gøre, men vi burde kunne gøre det bedre. Og det tror jeg også, vi kommer til fremover. Men det er hårde lærepenge lige nu, siger Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

- På rene omgange under træning var vi rimelig tæt på hinanden - inden for en tiendedel. Han havde en nogenlunde problemfri tidtagning, så Romain viste, hvad det kunne have være blevet til.

62838364.jpg 

Forklaringen - eller undskyldningen - for den dårlige position er banen under den afgørende del af kvalifikationen er en kombination af flere faktorer.

Annonce:

- Romain kommer ud som nummer et i den gruppe, som jeg bliver fanget i. Han har dem alle sammen bag sig og kan styre det. Jeg får så nogle fejl-informationer - selvfølgelig ikke med vilje - men desværre er de forkerte. Så jeg reagerer forkert ved at lade nogle biler komme forbi, som jeg ikke havde behøvet, forklarer Kevin Magnussen.

- Det ender med, at jeg ikke engang får startet min næste omgang, fordi Ricciardo kommer på en flyvende omgang, hvad jeg ikke har fået at vide. Hvis jeg kommer i vejen, får jeg straf.

- Så jeg får ikke startet omgangen og får to ude-omgange. Nu ryger dækkene ud af vinduet, og jeg får trafik, fordi jeg ikke længere er synkroniseret med de andre i gruppen.

- Når jeg starter min hurtige, er de alle sammen på en langsom, og jeg fanger dem hele vejen igennem. Og til sidst er der gult flag. Vi ses …

Fra sin startposition som nummer 18 skal der noget ekstraordinært til, før point kommer på tale. Canada plejer at byde på masser af overhalinger og crash, men selv om Haas typisk er bedre i løbstrim, er der langt op.

Annonce:

- Jeg tror, det bliver svært. Det er ikke nogen hemmelighed. Vi er ikke de hurtigste på langsiderne og specielt i min situation - selv i Romains - kræver det overhalinger, konstaterer Kevin Magnussen.

Canadas Grand Prix køres søndag kl. 20.00 dansk tid.

Lewis Hamilton var aldeles flyvende i Montreal:

Frustreret Magnussen skuffer i Montreal

Se klippet her: Hidsig holdkammerat råber 'F*** ham!' til Kevin

Biludlejning hos Haas: Prisen på Kevins fredagsproblem

Følger Ferrari-ønske: Derfor sidder Kevin over

F1 Live resultater 2017

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: