Kevin eller Alonso: Afklaring er tæt på

Kevin Magnussen holder sig klar, men McLarens løbschef forventer, at lægerne siger god for, at Fernando Alonso kan stille op i Australien

McLaren har stadig ikke klarhed over, hvilke kørere de stiller med i Melbourne. Formentlig bliver Fernando Alonso klar, men lægerne har sidste ord. (Foto: Jan Sommer)
McLaren har stadig ikke klarhed over, hvilke kørere de stiller med i Melbourne. Formentlig bliver Fernando Alonso klar, men lægerne har sidste ord. (Foto: Jan Sommer)

BARCELONA (Ekstra Bladet): Udover at aflaste Jenson Button tjente Kevin Magnussens tid i den nye McLaren-Honda et andet formål. Den 22-årige dansker kan stadig ende med at køre grandprixet i Melbourne, hvis Fernando Alonso ikke bliver klar efter sidste søndags ulykke.

Der er stillet spørgsmålstegn ved, hvorvidt den spanske superstjerne efter hjernerystelse og tre nætter på hospitalet kan nå at komme sig.

Forleden postede han en video på YouTube, hvor han sagde, at alt var godt. Senest gentog løbschefen Eric Boullier lørdag, at Fernando Alonso har det strålende.

Se også: Eks-verdensmester: Alonso-comeback kan blive fatalt

I sidste ende er det dog lægerne og det internationale motorsportsforbund FIA, som skal give tilladelse til, at Fernando Alonso kan sidde i en Formel 1-racer 13. marts til den første træning. Og de dumpede som bekendt ham til ugens test.

- Snart!

Sådan lød svaret fra Eric Boullier på spørgsmålet om, hvornår man beslutter, om Fernando Alonso eller Kevin Magnussen kører i Melbourne.

- Så snart lægerne har givet grønt lys. Hvilket vil sige i næste uge. Men det er ikke i mine hænder. Der er ikke noget galt, der er vist en sidste undersøgelse, og så skulle der blive givet grønt lys, sagde Boullier.

Se også: Kevins boss imponeret: Han kørte rigtig godt

Kevin Magnussen holder sig standby og er naturligvis mere end klar, hvis han får en uventet chance for at køre et grandprix i år - selv om forberedelserne vil være langt fra optimale.

- Det vil blive svært, for jeg har ikke haft mit eget hold af ingeniører og mekanikere hele vinteren. Jeg har været lidt på sidelinjen.

- Selvfølgelig har jeg fulgt med i, hvad der er sket, men det er anderledes, når man har sine egne folk at arbejde med hver dag. Men hvis jeg skal køre, vil jeg naturligvis være klar til at gøre det, sagde han efter vikartjansen for Fernando Alonso.

Se også: Kevins comeback ødelagt af ny læk

- Jeg håber, det bedste for Fernando, og det ser ud til, at han bliver klar. Selv om jeg er klar til at træde til, er det heller ikke måden, jeg har lyst til at vende tilbage til Formel 1 på, lyder det fra Magnussen.

Onsdag forlod Fernando Alonso hospitalet. (Video: SNTV)

43 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere