- Kevin er en bonus

Allerede et løb inde i sæsonen lovpriser Mick Schumacher sin nye teamkammerat for hans erfaring og ekspertise

Mick Schumacher sætter blandt andet pris på Kevin Magnussens åbenhed. Foto: Tariq Mikkel Khan
Mick Schumacher sætter blandt andet pris på Kevin Magnussens åbenhed. Foto: Tariq Mikkel Khan
Følg Formel 1

JEDDAH (Ekstra Bladet): 23 løb inde i sin Formel 1-karriere er pointsaldoen for Mick Schumacher stadig et stort rundt nul.

Tyskeren, som fyldte 23 år tirsdag, var ærgerlig over ikke at udnytte sæsonpremieren til at ændre på den statistik, men ikke desto mindre var 12. pladsen i tidtagningen og 11. pladsen i løbet hans hidtil bedste resultater.

Den markant forbedrede Haas-racer spiller største rolle, men også ankomsten af Kevin Magnussen i den anden side af garagen har betydning for Mick Schumacher.

- Kevin har været i motorsport længe og meget længere end mig. Han medbringer helt sikkert meget til teamet, og det er fantastisk at have ham ombord og kunne lære fra ham, siger Mick Schumacher før Saudi Arabiens Grand Prix til blandt andre Ekstra Bladet.

- Hvilke ting giver han?

- Ting, jeg ikke kan sige her. Men det er bare generel ekspertise og evnen til at føle bilen. Han har kørt Formel 1 i en række år. Han har kørt flere forskellige generationer af biler, så han har været i stand til at føle den nye bil med det samme. Det er en stor bonus, fortsætter tyskeren.

Kevin Magnussen viste vejen i Bahrain, og Mick Schumacher vil gerne følge den. Foto: Tariq Mikkel Khan
Kevin Magnussen viste vejen i Bahrain, og Mick Schumacher vil gerne følge den. Foto: Tariq Mikkel Khan

- Så hvad har du lært?

- Jeg vil ikke sige, at kørestil er noget, jeg lærer af, men mere tilgangen til at bygge sin weekend op. Hvad han mærker, og hvordan han mærker det sammenlignet med, hvor jeg ser det. På den måde kan vi gøre fremskridt sammen.

- Vi deler al information og har en meget åben debat om vores tilgang til forskellige sving, og hvordan bilen opfører sig. Vi lægger de ting sammen og prøver at forbedre bilen sammen, siger Schumacher.

Takket være Kevin Magnussens ti point i Bahrain går Haas-temaet ind til sæsonens andet grandprix som nummer tre i konstruktør-VM.

- Det var ganske enkelt et af de vildeste comebacks i dansk sportshistorie, lyder det fra Ekstra Bladets Formel 1 ekspert Jonas Hüttel ovenpå det første Grand Prix i 2022, hvor Kevin Magnussen igen var at finde på banen. Men hvad lærte vi af sæsonpremieren i Bahrain? Få svaret i videoen her

Teamchef Günther Steiner anerkender også Kevin Magnussens øjeblikkelige effekt, for selv om VF-22 er en hurtig og godt født racerbil, ville sidste års kører-duo have leveret det samme?

- Hvem ved? Jeg tror, at ved at hente Kevin tilbage, viser vi, hvad der er muligt at gøre. Jeg tror, at det ville have meget svært, hvis Nikita og Mick havde været på teamet, siger Günther Steiner.

Haas-chef om Schumacher og Magnussen: 'De vil kæmpe mod hinanden, men har gensidig respekt'

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU