Kevin får kras kritik af bossen: Ingen undskyldninger!

Kevin Magnussens Renault-boss Cyril Abiteboul mener ikke, der er nogen undskyldninger for, at hans team endnu ikke har hentet point

Kevin Magnussen og resten af Renault-teamet får hårdt kritik af Renault-chefen, der blandt andet kalder de seneste præstationer for 'katastrofale'. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen og resten af Renault-teamet får hårdt kritik af Renault-chefen, der blandt andet kalder de seneste præstationer for 'katastrofale'. (Foto: Jan Sommer)

Det er endnu ikke blevet til ét eneste Formel 1-point for Kevin Magnussen og Jolyon Palmer i Renault-racerne i sæsonens tre første løb. Kun Sauber og Manor kan præstere lige så dårlige resultater.

Kevins boss, Cyril Abiteboul, er godt og grundigt træt af de dårlige resultater. Så træt, at han blandt andet har kaldt det seneste grandprix i Kina for 'en katastrofe', efter det kun lykkedes Kevin Magnussen at blive nummer 17, mens Palmer blev sidst. Og han mener ikke, at det er nogen undskyldning, at det kun er fem måneder siden, Renault igen blev et fabriksteam efter overtagelsen af Lotus i december.

Over for Autosport holder bossen bestemt ikke igen med kritikken, der er mindst lige så kras som Chili Klaus' Carolina Reaper-ånde.

- Det var et skidt race (det kinesiske grandprix, red.), en skidt weekend. Det var bestemt ikke den form for præstationer, vi ønsker at levere hver søndag. Lige nu er vi nødt til at fokusere på bilen, og der er ingen undskyldninger at sætte på den, siger Cyril Abiteboul til Autosport.   

Kevin Magnussen kører i denne sæson hos det franske Renault-team. Arkivfoto: Jan Sommer Formel 1 Storhold forklarer: Derfor fik Kevin aldrig sin hundedyre bil

Den hårde kritik af Kevin, Palmer og de andre i Renault-teamet stopper ikke der. Franskmanden har mere ild i munden, som skal ud.

- Ok, den bedste undskyldning er, at vi startede sent, og at det er en racer, der var designet til Mercedes-motorer, men det er absolut ikke nogen undskyldning for manglen på fremskridt fra nu af, siger han.

Ifølge Abiteboul skal Renault andet end 'bare at være med' i det fine Formel 1-felt.

- Vi må ikke tro, at vi bare skal være glade for at være med, at det er en nogen undskyldning, fordi vi kom sent ind i det her. Nej! Ingen undskyldninger.

Kevin Magnussen, her i sit Renault-udstyr, var onsdag på visit i Danmark hos Natholdet. Arkivfoto: Jan Sommer Formel 1 McLaren snød Kevin for firmabil i millionklassen

Heller ikke Magnussens og Palmers motor kan bebrejdes de dårlige resultater, mener bossen.

- Vi har ingen undskyldninger for, hvad vi gjorde ved motoren, og i dag er der heller ingen undskyldninger for, hvad vi gør ved chassiet. Så lad os se fremad.

Til gengæld mener bossen, at Kevin og co. kan lære meget af deres arbejde med dækkene.

- Vi er nødt til at forbedre vores forståelse af dækkene. Det ser jeg, når vi overhovedet ikke får kørt fredag, det skader os meget søndag.

- Vi startede ikke godt sidste fredag, og det forhindrede os i at få en klar forståelse af dækkene, og det forårsagede os virkelig mange problemer i løbet.

Bernie Ecclestone ser ingen fremtid for kvindelige racerkører i Formel 1. (Foto: AP) Formel 1 Formel 1-boss chokerer igen med sexistisk kommentar

Men Kevins boss ser heldigvis gode perspektiver for sit team trods de mange dårlige præstationer. For Red Bulls Renault-motorer ser ud til at fungere glimrende.

- Når jeg ser på Red Bull, giver det mig troen på, at det her er muligt. Det viser - og det er vigtigt for Renault - at, når vi arbejder på noget, kan vi forvente forbedringer.

- Vi har fokuseret på motoren, og der er blevet lagt meget arbejde i den, der er meget mere i vente, som vil gavne racerne, siger han til slut.

Magnussen og resten af Renault-teamet skal næste gang i aktion den 29. april, når træningen til det russiske grandprix indledes. 

75 kommentarer
Vis kommentarer