Kevin favorit efter Button-bombe

Hvis Jenson Button stopper med udgangen af denne sæson, som britiske aviser hævder, står Kevin Magnussen først i køen, erfarer Ekstra Bladet

Pludselig er Kevin Magnussen tilbage i varmen hos McLaren.

Mens Formel 1-karavanen bevæger sig mod Japan og den kommende weekends grandprix på Suzuka trykkede inderkredsen af de britiske avisjournalister på knappen og lancerede mandag samme historie: Jenson Button er træt af den langsomme racer og stopper hos McLaren ved udgangen af sæsonen.

2009-verdensmesters afløser går de endnu ikke op i ud over konstateringen om, at Kevin Magnussen og Stoffel Vandoorne tripper i kulissen.

Holder briternes historie stik, og Jenson Button i forbindelse med denne uges grandprix i Japan meddeler sin pensionering fra paddocken, er Kevin Magnussen ifølge en række af Ekstra Bladets kilder klar favorit til at afløse sin erfarne holdkammerat.

Trods Stoffel Vandoornes suveræne sæson og kommende mesterskab i GP2 står Kevin Magnussens øverst i den interne hakkeorden.

Ganske enkelt fordi Formel 1-erfaring vægter højest i den svære situation, som teamet befinder sig i.

Jenson Button har mistet tålmodigheden med Honda-motoren og takker nej til endnu et år bag rattet. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 21. sep. 2015 - kl. 11:45 Britiske aviser: Button stopper Formel 1-karrieren

Som en central kilde har udtrykt det over for Ekstra Bladet: 'Stoffel Vandoorne bliver højst tredjekører'.

Det har så hele tiden været meningen, at belgieren i 2016 skulle udfylde Kevin Magnussens rolle fra i år. En rolle, som danskeren slet ikke har interesse i at beholde.

Hvor McLarens øverste ledelse bestående af Ron Dennis, Eric Boullier og Jonathan Neale sidste år ønskede at beholde Kevin Magnussen på bekostning af Jenson Button, men blev nedstemt i bestyrelsen, var de i år indstillet på at beholde den erfarne brite efter en solid sæson under svære betingelser.

Ligesom Kevin Magnussen har teamet en 2016-option på Jenson Button, som udløber med udgangen af måneden. Men det er Button, som fylder 36 år til januar, der tilsyneladende ikke kan overskue endnu en sæson med udvikling og motorproblemer.

Se også: Button til Ekstra Bladet: Kevin fortjener Formel 1

Om truslen fra Vandoorne siger Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watt:

- Det står fast, at Stoffel Vanddorne er hamrende talentfuld og allerede er inde i McLaren-varmen.

- Men jeg vil helt uden danskerbrillerne på mene, at Kevin Magnussen er klart at foretrække grundet hans Formel 1-erfaring. Stoffel Vanddorne kan sagtens tåle at være reservekører, og det ved McLaren godt. På den måde kan de holde på den hurtige belgier, siger Jason Watt.

Se også: Button selv afgør Kevins McLaren-fremtid

Kevin Magnussen føler også selv, at han er bedre stillet end Stoffel Vandoorne. For to uger siden i Monza sagde han til Ekstra Bladet:

- Jeg tror, det vejer tungt, at jeg har et års erfaring og har bevist mig selv i Formel 1. Jeg har bevist mig selv mod en verdensmester. Der er ingen, som tvivler på, at jeg er hurtig nok. Det ved de 100 procent. Og det sætter de ikke spørgsmålstegn ved.

- Stoffel er rigtig god i GP2 lige nu. Han har ikke haft den stærkeste del af sæsonen lige de sidste løb, men han er en rigtig god racerkører og sindssygt hurtigt. Men jeg slog ham, da vi kørte mod hinanden (i Formel Renault 3.5 i 2013), og jeg har lige det kort højere end ham med min erfaring. McLaren kender alle fakta. Men de kan stadig ændre mening i sidste øjeblik. Det har vi set før, konstaterede Magnussen.

Se også: Kevin håber på tæt McLaren-dyst: Jeg hepper på Jenson

74 kommentarer
Vis kommentarer