Kevin følte sig bortdømt: Korrekt facon var farligere

Haas' dansker var irriteret over straffen, som han følte, kostede point i Ruslands Grand Prix

SOCHI (Ekstra Bladet): Før grandprixet i Rusland indskærpede løbschefen Charlie Whiting, at hvis man kørte af banen i actionmættede sving to, skulle man vende tilbage gennem nogle pile ved indgangen af sving tre.

Både Kevin Magnussen og Stoffel Vandoorne forbrød sig mod denne sær-regel og fik fem sekunders straf.

Danskeren var sjældent ophidset over radioen, og selv om han var faldet ned, da Ekstra Bladet mødte ham bagefter, følte han sig bortdømt.  

- Jeg bliver presset lidt ud af banen og vælger at køre af for at undgå kollision. Jeg vender så tilbage på banen igen og har hentet en position, men giver den tilbage igen. Så jeg føler ikke rigtig, at jeg har hentet noget. Tværtimod tabte jeg lidt på hele den situation. Det er lidt ærgerligt, siger han.

- Jeg ved, at man skulle køre gennem pilene, men hvis man tager turen hele vejen venstre om er måden, man kommer ind på banen igen lige ind i hele feltet … med vinkel på. Jeg følte ikke, det var det sikre at gøre, forklarer han.

61954372.jpg 

Selv om fem sekunder ikke lyder af meget, blev det forskellen mellem en tiendeplads til et point og en ligegyldig 13. plads.

Bag sig havde Kevin Magnussen begge Toro Rossoer. Carlos Sainz ville uvægerligt slippe forbi, når straffen skulle afsones, og det var lige på nippet, om det ville lykkes at komme ud foran Daniil Kvyat.

Det lykkes ikke ved det tidlige pitstop.

Sochi Autodrome er noget nemmere at forsvare på end at overhale på, så Haas’ dansker er overbevist om, at de fem sekunder spolerede chancen for point.

For han lå på tiendepladsen efter den dramatisk start, som bød på nedbrud i Fernando Alonsos McLaren, Daniel Ricciardos Red Bull-racer i flammer og crash mellem Romain Grosjean og Jolyon Palmer. 

- Ja, jeg ville have haft farten til at holde tiendepladsen. Det er jeg ret sikker på, siger Kevin Magnussen.

Efter den dramatiske første omgang blev resten af løbet en kedelig omgang.

- Det er ikke de mest spændende, når man ikke rigtig har noget at kæmpe for, konstaterer han.

Barcelonas Grand Prix og sæsonens første store opgradering kan ikke komme hurtigt nok.

Teamchefen Günther Steiner ærgrede sig også, men kan ikke vurdere, om hans danske kører gjorde det rigtige.

- Jeg kan ikke bedømme det, for jeg så det ikke. Jeg var hos dommerne med Romain! Men jeg tænker, at Kevins mening er bedre end min. Han kører bilen. Men det er en regel, hvad kan du gøre?

Point var på menuen: Straf spolerer Magnussens løb

Held og lykke! F1-team skifter til udskældt Honda-motor

F1 vendt på hovedet: Her er Watts VM-favorit 

Mercedes-dominansen slut: Haas' motor på samme niveau

Ha, ha: Tom K. og Jens Hansen flade af grin over Räikkönens radio-besked:

F1 Stilling 2017