Kevin før kvalen: Vi skal arbejde lidt

Kevin Magnussen havde visse problemer under fredagens træning, men ser frem til lørdagens kvalifikation

Det vil formentlig være noget af en overdrivelse at kalde Kevin Magnussens comeback i Formel 1 for en udelt fornøjelse så langt.

Ligeså stor glæden over igen at sidde bag rattet i en F1-racer har været, ligeså store har frustrationerne været over Renaults store udfordringer med at følge med rivalerne i feltet.

Fraset de seks point, som Magnussen kørte hjem med syvendepladsen i russiske Sochi, har hverken danskeren eller teamkollegaen Jolyon Palmer nemlig været i stand til at komme på tavlen i VM-regnskabet.

Så det ligner en lang sæson for Renault, der næppe skal forvente revolutionerende forbedringer i sæsonens sidste 14 GP'er.

I første omgang gælder det søndagens Grand Prix i Aserbajdsjans hovedstad, Baku.

Formel 1 Her kræver Bakus mure sit første F1-offer

Fredag tog holdene hul på træningen, og i første omgang blev det en tung omgang for Kevin Magnussen.

Ved den første træning, hvor han nåede at køre 27 omgange, lød den bedste tid på 1.50. 939 minutter, lidt langsommere end Palmer, som kørte 1.50.910 som bedste tid og gennemførte 25 omgange.

Men ved dagens anden træning, hvor temperaturen var faldet en anelse, fik danskeren mere fart i bilen og satte Renaults bedste omgangstid med 1.47.329 - 0.65 sekunder hurtigere end Jolyon Palmer.

Her nåede Kevin Magnussen 38 omgange, tre mere end Palmer.

- Det er en fantastisk bane og noget af en udfordring, siger han i en pressemeddelelse om det første møde med Baku City Circuit.

- Bilen føltes ikke fantastisk under den første træning, men det blev meget bedre i FP2 på grund af de fremskridt vi gjorde med opsætningen. Banen blev også bedre, siger han og fortsætter:

- Jeg er ret glad for balancen i bilen. Vi skal arbejde lidt med bremserne, der blokerer, men det burde blive bedre med forbedringerne på banen. Jeg glæder mig til at komme ud igen i morgen, når vi har arbejdet lidt mere med bilen. Jeg tror, det bliver en interessant weekend, siger han.

Reanult tekniske direktør, Nick Chester, erklærer sig tilfreds med fredagens anstrengelser.

- Vi har haft en udbytterig dag, hvor vi lærte en ny bane, der er både dramatisk og udfordrende, at kende. Begge kørere var i stand til at samle et fint antal omgange, så vi har masser af data at analysere, siger Chester.

Kvalifikationen køres lørdag klokken 15.

(Foto: All Over Press) Formel 1 Palmer i forsvar efter Renault-uheld: Vi er ikke crash-kørere

(Foto: AP) Sport Ville I køre i Nordkorea? Formel 1's mest kontroversielle løb

Renaults sportschef Frederic Vasseur (t.h.) håber, at varmere temperaturer i Aserbajdsjan hjælper på teamets konkurrencedygtighed. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Renault-bossens bøn til Kevin og Palmer inden ny F1-bane

Husk, at du kan følge både kvalifikationen og søndagens Grand Prix live på ekstrabladet.dk...

18 kommentarer
Vis kommentarer