Kevin forklarer sit crash: Den tog røven på mig

- Det er mit ansvar, men det kom virkelig bag på mig, siger Kevin Magnussen efter sit crash i Canada

Kevin Magnussen smadrede sin Renault-racer ret kraftigt i den tredje træning forud for Canadas Grand Prix. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen smadrede sin Renault-racer ret kraftigt i den tredje træning forud for Canadas Grand Prix. (Foto: Jan Sommer)

MONTREAL (Ekstra Bladet): Billederne fra sving syv på Circuit Gilles-Villeneuve så absurde ud, da Kevin Magnussen uden rigtig at presse sin Renault sendte den i muren.

Han var på en udeomgang, ramte en af de mange ujævnheder på banen, og så drejede den lige pludselig, uden danskeren kunne generobre kontrollen.

Som set ved lidt lavere hastighed på køreteknisk anlægs glatbaner landet over …

- Vi puttede et sæt brugte ultrasoft på, men der var ikke tid til at varme dem op, så de var meget glatte at køre på. Der var mærkeligt, for vi har gjort det før uden problemer. Måske var det fordi, banetemperaturen var så lav. Det kom helt bag på mig, forklarer Kevin Magnussen.

- Det føltes absurd, og nu ved jeg til næste gang, at hvis det er koldt, og vi tager kolde dæk på, skal man være rigtig, rigtig forsigtig. Så det gør vi nok ikke.

- Kolde dæk skal virkelig tæves for at få gang i dem, og når du skal tæve dem, sætter du dig selv i fare for at gøre sådan, som jeg gjorde. Dum idé.

Artiklen fortsætter under billedet

Renault-raceren køres væk. (Foto: Jan Sommer)
Renault-raceren køres væk. (Foto: Jan Sommer)

Ansvaret for uheldet, der kostede misset kvalifikation og en løbsstart fra pitlane efter de omfattende skader, tager han på sig selv.

- Jeg er køreren og skal holde den væk fra murene. Så det er mit ansvar, men det kom virkelig bag på mig. Det er sket før, og det kommer til at ske igen. En gang i mellem tager den røven på en.

Kevin Magnussen skylder en omgang til sine mekanikere, som skal skynde sig for at nå en enkelt eller to lørdag aften i Montreals muntre natteliv.

De skal mere eller mindre bygge en ny bil. Farten var ikke høj, men crashet skete meget sidelæns ind i muren og forårsagede stor skade.

Til løbet i Canada går Kevin Magnussen tilbage til et ældre chassis. Det nuværende kan dog repareres - blot er det for tidskrævende at få fikset på stedet.

Derfor begynder Renaults danskeren fra pitten - teamkammeraten starter som 17’er.

Sådan så Kevin Magnussens racer ud efter en tur i muren. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Renault om Kevin-crash: Ligner en fejl

Kevins racer på vej mod garagen. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Sendte Renaulten i muren: Kevin misser kvalifikation

77 kommentarer
Vis kommentarer