Kevin glæder sig til F1-genstart: - Det bliver tricky

Den danske Formel 1-kører bifalder planerne om at starte sæsonen for lukkede døre i Østrig

Kevin Magnussen kan ikke vente med at komme i gang med sæsonen. Foto: Albert Gea/Reuters/Ritzau Scanpix
Kevin Magnussen kan ikke vente med at komme i gang med sæsonen. Foto: Albert Gea/Reuters/Ritzau Scanpix

Sikkerhedsforanstaltningerne bliver omfattende og besværlige for de involverede, men det genererer ikke Kevin Magnussen, som bakker 100 procent op om Formel 1’s ambitiøse plan om at starte sæsonen bag lukkede døre første weekend i juli.  

- Det bliver tricky, og det bliver en stor opgave at få løst. Men jeg er med på hvad som helst for at komme tilbage på racerbanen. Vi skal gøre alt, som det er muligt for, at det bliver gjort på en sikker måde for alle. Det er ikke ideelt, men bedre end ingenting. Lad os gøre det, sagde Kevin Magnussen, da han mandag var igennem til Skys F1 Show.

Ifølge sportsdirektør Ross Brawn vil Formel 1 skabe sin egen lille osteklokke, hvor man isolerer holdene på først Red Bull Ring i Østrig og derefter på Silverstone i England. Alle testes for corona hveranden dag og skal hverken blande sig med hinanden eller de lokale. Begge steder har lufthavnen tæt på og ligger i behørig afstand fra større byer.

På den måde håber man at kunne afvikle to gange to grandprixer i løbet af juli.

Red Bull Ring var i 2018 scenen for Haas-teamets bedste resultat nogensinde med en fjerde- og femteplads. Foto: Andrej Isakovic/AFP/Ritzau Scanpix
Red Bull Ring var i 2018 scenen for Haas-teamets bedste resultat nogensinde med en fjerde- og femteplads. Foto: Andrej Isakovic/AFP/Ritzau Scanpix
 

For Kevin Magnussens skyld kunne man afvikle hele sæsonen på Red Bull Ring, hvor Haas-teamet har gode minder. Selv om han ikke har kørt løb siden Abu Dhabis Grand Prix i december, kan sæsonpremieren ikke komme hurtigt nok.

- På en måde bliver det spændende, fordi det er så lang tid siden. Men du glemmer det ikke; SÅ rusten bliver man ikke. Jeg havde en hel sæson ude af racerbiler i 2015 med kun en testdag i en DTM-bil og en testdag i en LMP1, men intet i Formel 1. Da jeg kom tilbage i 2016 til vintertest, tog det ikke mange omgange, før det føltes, som om jeg ikke havde været længere ud end vinteren. Og det er ens for alle, siger han.

Endnu har Kevin Magnussen ikke benyttet sig af, at frisøerne i Danmark er genåbnede. Han tonede frem på skærmen med lange lokker og begyndelsen til et stort skæg. Til gengæld er han glad for, at der nu i Danmark igen under visse restriktioner må køres gokart.

Eksklusivt interview: Han kæmper for Haas' fremtid

Han træner i øjeblikket med sin ven og assistent Jesper Carlsen.

- Jeg elsker karting. Det er lige så sjovt at køre gokart som en Formel 1. Okay, jeg savner konkurrencen, men i det mindste kommer man ind i racing-tankegangen. Udover det er det også meget fysisk. Jeg føler mig meget mere træt efter en hel dag med karting end selv en dag med den hårdeste træning.

Den ufrivillige pause er blandt blevet brugt på at bygge legehus i svigerfamiliens sommerhus og en to ugers sejltur langs den svenske kyst.

Shutdown-debriefing: Ballade i F1-kulissen

Hvis Kevin kan nå podiet ...