Kevin glæder sig til nye F1-regler

Den danske Formel 1-helt tror, at Renault får bedre muligheder for at konkurrere med rivalerne i 2017

Kevin Magnussen vejrer morgenluft i den kommende sæson. (Foto: PA)
Kevin Magnussen vejrer morgenluft i den kommende sæson. (Foto: PA)

Grandprix'et i russiske Sochi blev noget af en forløsning for både Kevin Magnussen og Renault.

For efter tre GP'er uden et eneste point til danskeren og hans team-kollega, Jolyon Palmer, blev Rusland vendepuktet, da 'Mini-Mag' udnyttede mulighederne maksimalt og snuppede både en syvendeplads og de medfølgende seks point.

Renault begynder nu at rulle opdateringer ud til Kevin Magnussens Formel 1-racer. Det kan komme danskeren til gode (Foto: All Over Press) Formel 1 Renaults aggressive sommerplan: Stærkere bil til hvert løb

I det franske team håber man naturligvis, at flere point er på vej, men efter sin fornemme præstation i Rusland påpeger Kevin Magnussen, at det gælder om at væbne sig med tålmodighed.

Han vurderer, at Renault først for alvor kan lege med de største teams, når nye regler rammer feltet i 2017, og alle teams igen for mulighed for 'fri leg' med designet.

Du kan læse mere om de nye regler her

- Vi ved, at Mercedes og de tre top teams alle er langt foran, siger han ifølge autosport.com med henvisning til Mercedes, Ferrari og Red Bull.

- Det er et kæmpe bjerg, et kæmpe hul, vi skal lukke. Men jeg tror, at vi er der, hvor det er meningen, at vi skal være. Det er en kæmpe udfordring, men vi er ret heldige med, at der er en stor regelændring på vej. Sådan er Formel 1, og det må vi udnytte til vores fordel, vurderer Danmarks mest populære sportsnavn, som dog ikke glæder sig for tidligt.

Formel 1 Husker du? Da han fik en F1-bil lige i kartoflerne...

- Det er ikke givet, at vi kommer på omgangshøjde af den grund, men det vil hjælpe lidt, siger Kevin Magnussen.

Danskeren har dog ikke tænkt sig pænt at vente på, at det nye reglement skal skabe fremgang.

I stedet skal sæsonen bruges til at sende Renault så tæt på de stærkeste teams - og forhåbentlig køre flere VM-point hjem til kontoen.

- Vi presser stadig på med denne bil og forsøger at få det bedste ud af den, siger han og fortsætter:

- Det er ikke en god idé at gå på kompromis til næste år på grund af denne bil, men vi forsøger at gøre alt, hvad vi kan, uden at spænde ben for os selv før næste år, siger Kevin Magnussen, som skal på jagt efter flere VM-point, når F1-karavanen i weekenden rammer Barcelona.

Renault-bossen  Frédéric Vasseur anser både Kevin Magnussen og Jolyon Palmer for at være blandt de største talenter i Formel 1. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Renault-chef forsvarer valg af Magnussen

- Faktisk er det et rart brev. Det er bare uheldigt, at Kevin modtog det på sin fødselsdag, men det indeholdt ikke noget, han ikke vidste i forvejen, siger Ron Dennis om afskeden med sin danske kører. (Foto: All Over Press) Formel 1 Nu giver McLaren-bossen sin version: Sådan brød jeg med Kevin

Se alt fra Kevins fede weekend i Sochi:

14 kommentarer
Vis kommentarer