Kevin gør status: Jeg har leveret

En tredjedel inde i sæsonen gør Kevin Magnussen status over sin start hos Renault

MONTREAL (Ekstra Bladet): Resultaterne taler deres tydelige sprog.

Renaults tilbagevenden til Formel 1 har været nøjagtig lige så svært, som franskmændene sagde, da de nedtonede forventningerne ved sæsonens begyndelse.

I den barske konkurrence kommer der til at gå lang tid, før de får genopbygget det udsultede Lotus-team. Tænk bare på Mercedes. Tyskerne overtog i 2010 Brawn-teamet, som lige var blevet verdensmestre - først i 2012 nåede de podiet med en uventet sejr i Kina til Nico Rosberg.

Trods det magre udbyttet en tredjedel inde i sæsonen er Kevin Magnussen vendt tilbage til Canada med en helt anden følelse i kroppen end for to år siden.

Dengang fortalte han netop i Montreal, hvor frustrerende det havde været for ham at køre i den kedelige ende af feltet efter drømmedebuten for McLaren i Melbourne.

- Jeg var meget mere frustreret i 2014, end jeg har været i år. Fordi i 2014 kom jeg fra altid at have kunnet kæmpe om at vinde lige fra gokart til Formel Ford til Formel Renault, Formel 3 og World Series. Jeg har ikke vundet det hele, men altid været med til at køre om sejren.

- I Formel 1 havde jeg forventet, at det skulle fortsætte, så i Australien (til Formel 1-debuten) var det, som det skulle være. Derefter var jeg bare mega frustreret. Jeg var ikke klar til ikke at skulle køre med om sejrene, siger Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

- Nu har jeg indset, hvordan tingene fungerer i Formel 1, blevet lidt ældre og fået mere erfaring. Nu er det andre ting, jeg fokuserer på. Selv om det stadig er at vinde, er der nogle delmål på vejen.

Kevin Magnussen er en populær herre blandt fansene — også de helt unge! Danskerens ansigt lyste også op, da det blev denne lille charmetrolds tur til et billede. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen er en populær herre blandt fansene — også de helt unge! Danskerens ansigt lyste også op, da det blev denne lille charmetrolds tur til et billede. (Foto: Jan Sommer)
 

Derfor kan de danske Formel 1-kører godt flyve hjem efter et løb godt tilfreds med ugens arbejde også uden, at anstrengelserne har udmøntet sig i point.

- Jeg er noget mere fokuseret på processen end hvert enkelt resultat. Målet er at blive verdensmester, men der er delmål for at nå dertil. Dem er jeg mere fokuseret på, end jeg har været før, siger han.

Da Kevin Magnussen 3. februar i Paris blev præsenteret som Renault-kører, var hans mimik nærmest fastlåst i et kæmpe smil.

Lykkelig for at have fået en ekstra chance i Formel 1, da tvivlsomme Pastor Maldonado blev skrottet til fordel for dansk potentiale. Og bevidst om hvor lang vejen for Renault, før det igen leverer som et topteam.

- Jeg kan ikke huske, hvad jeg forventede på det tidspunkt. Jeg var bare glad for at være tilbage, forventede at gøre det godt og ville fokusere på at levere. Det føler jeg, at jeg har gjort.

- Jeg er stadig på en indlæringskurve, som nok aldrig stopper. Men jeg synes, det går godt, og jeg er glad for at være i teamet. Selvfølgelig er vi som team ikke, hvor vi gerne vil være, men det er et langtidsprojekt, siger Kevin Magnussen.

Grandprixet på Circuit Gilles-Villeneuve er det syvende af sæsonens 21. Den hører til blandt danskerens favoritsteder at køre. (Foto: Jan Sommer)
Grandprixet på Circuit Gilles-Villeneuve er det syvende af sæsonens 21. Den hører til blandt danskerens favoritsteder at køre. (Foto: Jan Sommer)
 

Hos Renault lyder den officielt målsætning på podieplaceringer fra 2018-sæsonen og verdensmesterskab i 2020.

Den hurtigste kører verden har set

Seks løb inde i sæsonen er Renault noteret for blot seks point og ligger dermed tredjesidst i VM-stillingen. Alle stammer fra Magnussens syvendeplads i Sochi.

De kom på tavlen, fordi han lykkes med at lukrere på andres fejl og uheld. Sådan vil opskriften til point være resten af 2016-sæsonen.

- Jeg vidste godt, det ville blive svært, men det vigtigste for mig fra starten var at være klar.

I Formel 1 gælder det først og fremmest om at slå sin egen teamkammerat, så den interne Renault-duel er altafgørende for fremtiden.

Da Ekstra Bladet beder om Kevin Magnussen om sin udlægning af egne præstationer sat over for Jolyon Palmer en tredjedel inde i sæsonen, holder han en tænkepause og vælger dette svar: 

- Der må man kigge på resultaterne for at se.

Skjult fremgang til Kevin og Renault

Kevin får nyt chassis til Canada

Kevin klar til at skrotte 2016-racer